Presedintele PC, Dan Voiculescu, si vicepresedintele liberal Puiu Hasotti au criticat ieri prezenta lui Traian Basescu in Piata Universitatii.

Presedintele PC, Dan Voiculescu, si-a facut publica parerea cu privire




Presedintele PC, Dan Voiculescu, si vicepresedintele liberal Puiu Hasotti au criticat ieri prezenta lui Traian Basescu in Piata Universitatii.

Presedintele PC, Dan Voiculescu, si-a facut publica parerea cu privire la acest subiect sambata, la Alba-Iulia, intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, in care il acuza pe seful statului ca incearca sa-si atraga capital politic prin prezenta in Piata Universitatii si sa distraga atentia de la realitatea celor trei ani de cand conduce tara, actiuni "fara nici un efect in realitatea de zi cu zi a oamenilor si fara nici o legatura cu activitatea institutionala a presedintelui Romaniei". "Nu va vad bine, domnule presedinte, puterea este efemera!", este mesajul transmis de Dan Voiculescu lui Traian Basescu in acest document. "Seful unui stat modern european nu cheama poporul in piata o data la trei luni", iar "activitatea presedintelui nu se masoara in drumurile in piata, ci in tratatele de politica externa sau in promulgarea de legi si in medierea crizelor politice", sunt alte observatii ale lui Dan Voiculescu. Presedintele conservator mai spune despre Basescu ca nu isi respecta proiectul politic asumat si promisiunile facute imediat dupa castigarea alegerilor, si anume "ca va fi un presedinte drept, care va face ca institutiile statului sa functioneze, care va lucra, in primul rand, pentru cei 22 de milioane de romani".


ESEC COMPLET. "Acum, la trei ani de la aceste declaratii, va pot spune ca ati esuat complet sau ati mintit lamentabil. Va pot spune ca nu sunteti un presedinte drept, ca ati facut institutiile sa functioneze decat in interesul dumneavoastra si ca ati lucrat nu pentru 22 de milioane de romani, ci pentru a dobandi mai multa putere", mai spune Dan Voiculescu. Si vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a criticat gestul de sambata al presedintelui, aratand ca Basescu, "in calitate de fost comunist si coorganizator al mineriadei din 1990, nu are dreptul moral sa organizeze mitinguri in Piata Universitatii". "Ceea ce face Traian Basescu este un fel de mineriada, pentru ca asmute romanii impotriva romanilor", a mai spus Hasotti. Reactiile celor doi lideri politici au venit dupa ce sambata seara presedintele Basescu a fost prezent in Piata Universitatii nu pentru a da un raport in fata poporului, asa cum promisese, ci pentru o baie de multime pe ritmuri folclorice sponsorizate de Primaria Capitalei, cu ocazia Zilei Internationale a varstnicilor.  



ACUZATII
"Ati creat un sistem care genereaza pe banda abuzuri incredibile si incalcari ale drepturilor omului. Si, in aceste conditii, pozati in luptator anticoruptie. Va asigur, domnule presedinte, ca mai sunt oameni cinstiti in aceasta tara, mult mai cinstiti decat dumneavoastra, care, in plus, au si facut cate ceva pentru semenii lor"

ETALON
"Activitatea presedintelui nu se masoara in drumurile in piata, ci in tratatele de politica externa sau in promulgarea de legi si in medierea crizelor politice"
Dan Voiculescu, presedintele PC

"Stat politienesc"In aceeasi scrisoare trimisa presedintelui Basescu, Dan Voiculescu arata ca "adevarul" mandatului sefului statului este ca mai mult de o treime din activitatea sa a vizat schimbari in justitie. "Din cele peste 3.700 de decrete emise de cand sunteti presedinte, peste 1.300 au vizat schimbari sau numiri de procurori si judecatori carora sa le fie frica de dumneavoastra. Prin comparatie cu cele 1.300 de schimbari in sistemul de justitie, ati promulgat doar cu putin peste 1.100 de legi. Tot ce ati incercat sa faceti in acesti trei ani a fost sa consolidati un sistem de putere personala mai eficient si mai distructiv decat acela pe care l-ati condamnat in 2004. Schimbarea promisa in 2004 a urmarit nu eradicarea sistemului ticalosit, ci primenirea lui cu oameni fideli dumneavoastra", mai spune Dan Voiculescu, adaugand ca Basescu a creat un sistem care "apara afaceri de zeci de milioane de euro" facute de firme care se afla in apropierea presedintelui.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.