Rectorul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi a gasit o solutie originala pentru a se pune la curent cu problemele studentilor: el i-a invitat pe ziaristi sa se cazeze incognito in caminele universitatii pentru a afla care este situatia. "Sin
Rectorul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi a gasit o solutie originala pentru a se pune la curent cu problemele studentilor: el i-a invitat pe ziaristi sa se cazeze incognito in caminele universitatii pentru a afla care este situatia. "Sinteti mai apropiati de ei ca virsta si nu ar banui nimic. Nu trebuie decit sa va notati trasnaile pe care le spun ei si care ar putea duce la imbunatatirea conditiilor de cazare din camine", a declarat vineri Dumitru Oprea, rectorul Universitatii "Al.I. Cuza", citat de MEDIAFAX.

Rectorul a spus ca doar caminele noi ale universitatii le ofera conditii moderne studentilor, in vreme ce vechile camine au ramas cu "confort redus". Rectorul a recunoscut ca nu poate oferi locuri de camin tuturor studentilor doritori, dar cel putin va incerca sa creasca confortul din caminele existente. "In caminul nou, Akademos, cu 500 de locuri, as locui si eu. Camerele au mobilier modern, sint zugravite in combinatii de culori care te invioreaza, au gresia si faianta asortate... Deocamdata am amenajat doar un tronson. Celalalt tronson va fi gata in semestrul doi, pe la inceputul lunii februarie", a aratat Oprea.

Costurile de cazare in caminul modern al universitatii ajung pina la 500 de lei/luna. Anul acesta, Universitatea Cuza a pus la dispozitia celor peste 15.000 de studenti care au solicitat cazare doar 5.600 de locuri in camine.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.