Liberalii si-au stabilit ieri-dimineata, la Palatul Victoria, strategia pentru motiune. Pe linie politica s-a decis ca replicile la adresa PSD sa fie moderate.

Ministrii liberali vizati de textul motiunii s-au intilnit ieri-dimineata,
Liberalii si-au stabilit ieri-dimineata, la Palatul Victoria, strategia pentru motiune. Pe linie politica s-a decis ca replicile la adresa PSD sa fie moderate.

Ministrii liberali vizati de textul motiunii s-au intilnit ieri-dimineata, la Palatul Victoria, cu premierul Tariceanu si au facut ultimele retusuri la replicile pe care le vor da miercuri la dezbaterea motiunii. Tariceanu le-a atras atentia ministrilor ca raspunsurile pe care urmeaza sa le citeasca la microfon nu trebuie sa contina atacuri politice dure la adresa PSD. Conform unei surse care a participat la intilnire, strategia ceruta de premier ar avea drept scop evitarea "intaritarii" celor din PSD care nu agreeaza motiunea.

Ieri s-a decis ca ministrii ale caror domenii au fost atacate de motiune sa dea replica punctual, pe subiectul atacat si doar pe baza de date si de documente. Pentru criticile ce vizeaza ministerele din perioada in care au fost conduse de PD, actualii detinatori de portofolii trebuie sa se limiteze in a explica ca raspunderea le apartine doar fostilor demnitari democrati. De asemenea, seful liberalilor le-a spus subalternilor sai sa reliefeze explicit realizarile Guvernului, precum si prognozele pentru perioada urmatoare.

Tot ieri s-a discutat - la nivel de principiu - si despre aproape iminenta decizie a Guvernului privind asumarea raspunderii pe legea electorala avind la baza votul uninominal. S-a apreciat ca, daca pina pe 10 octombrie proiectul Pro Democratia nu intra in plenul Senatului, atunci urmeaza sa fie legiferat prin asumarea raspunderii Executivului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.