Experti in medicina legala din Rusia sunt convinsi ca - 'foarte probabil' - oseminte descoperite in luna iulie in regiunea Ekaterinburg ( Muntii Ural) apartin tareviciului Alexei si a uneia dintre fiicele ultimului ta

Experti in medicina legala din Rusia sunt convinsi ca - 'foarte probabil' - oseminte descoperite in luna iulie in regiunea Ekaterinburg ( Muntii Ural) apartin tareviciului Alexei si a uneia dintre fiicele ultimului tar al Rusiei, Nikolai al II-lea, ucis impreuna cu toata familia sa de bolsevici in 1918, informeaza segodnya.ua.

PROBE. Varsta persoanei de sex feminin identificate este de 17-19 ani, iar cea a adolescentului - de 12-15 ani, a Vladimir Gromov, directorul adjunct al Biroului Medicina Legala din Sverdlovsk, in cadrul unei conferinte de presa organizate vinery, la Ekaterinburg: "Potrivit rezultatelor anchetelor anatomice si morfologice se poate conchide, in mod preliminar, ca ramasitele apartin cu o foarte mare probabilitate tareviciului Alexei si printesei Maria. Trei plombe cu un aliaj de argint au fost descoperite pe dinti. O mare cantitate de mici plombe, similare, au fost descoperite asupra ramasitelor celorlalti membri ai familiei lui Nikolai al II-lea. Dar mai sunt necesare niste teste". Osemintele vor fi suspuse si altui set de teste, care va fi facut luna viitoare de o echipa de legisti rusi si straini.

ONESTITATE. Ramasitele celor doi adolescenti au fost descoperite in luna iulie, in apropierea locului in care fusesera gasite in 1991 noua corpuri presupuse a fi ale familiei si anturajului fostului tar. Ele au fost identificate ca apartinand lui Nikolai al II-lea, sotiei sale, Alexandra, si a trei dintre fiicele lor, fiind inhumate apoi cu mare pompa in fosta capitala imperiala Sankt-Petersburg, in prezenta presedintelui Boris Eltin. Autenticitatea lor, stabilita de un laborator britanic, a fost atunci contestata de Biserica ortodoxa rusa, care a pus la indoiala rezultatele testelor ADN. Cu toate ca probele duc spre o realitate pe care rusii o cauta de cateva decenii, Maria Vladimirovna, ducesa autoproclamata drept mostenitoare a familiei imperial, cere o ancheta onesta. Asta pentru ca "daca ancheta care este in curs va seamana cu precedenta, istoria se va repeta, devenind o farsa".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.