Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Satu Mare, Stefan Szabo, a fost dat in consemn la frontiera de catre DNA si i s-a interzis parasirea localitatii de domiciliu pe o perioada de 30 de zile, dupa ce, in luna mai, a fost inceputa urma


Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Satu Mare, Stefan Szabo, a fost dat in consemn la frontiera de catre DNA si i s-a interzis parasirea localitatii de domiciliu pe o perioada de 30 de zile, dupa ce, in luna mai, a fost inceputa urmarirea penala impotriva sa pentru abuz in serviciu. Surse judiciare citate de MEDIAFAX au confirmat vineri ca Biroul Local al Directiei Nationale Anticoruptie a trimis miercuri, la toate punctele de frontiera din judet, o adresa prin care se instituie consemnul la frontiera, intrucit impotriva presedintelui CJ a fost luata masura interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu pe o perioada de 30 de zile. Presedintelui Consiliului Judetean i-au fost ridicate si pasapoartele, atit cel de calatorie, cit si cel diplomatic.

Szabo si-a depus cerere de concediu fara salariu la Consiliul Judetean, delegind atributiile vicepresedintelui Gheorghe Ciocan. El nu poate parasi comuna natala, fiind obligat sa se prezinte in fiecare zi la politia din localitate.

Seful CJ Satu Mare este acuzat ca, in perioada octombrie-decembrie 2006, la instigarea deputatului Erdei-Doloczki Istvan si cu complicitatea secretarului de stat Cseke Attila Zoltan si a subprefectului Rudolf Riedl, a determinat alocarea unor sume de bani de la bugetul de stat destinate realizarii unor programe ale comunitatilor locale in favoarea unor comune din judetul Satu Mare administrate de primari UDMR, in detrimentul altora. Potrivit MEDIAFAX, procurorii DNA au inceput in luna mai 2007 urmarirea penala fata de Stefan Szabo, pentru savirsirea infractiunilor de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sint destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Alaturi de acesta mai sint cercetati subprefectul Rudolf Riedl pentru complicitate la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, deputatul UDMR de Satu Mare Istvan Erdei-Doloczki pentru instigare la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi si secretarul de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului, Cseke Attila Zoltan, pentru complicitate la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.