Sesiunea ONU din februarie 1991 stabilea ziua de 1 octombrie ca "Zi Internationala a Persoanelor in Varsta". Aceasta zi nu ar trebui sa treaca neobservata, ci ar trebui sa trezeasca reflectii.     Traducerea in viata a prevederilor ins
Sesiunea ONU din februarie 1991 stabilea ziua de 1 octombrie ca "Zi Internationala a Persoanelor in Varsta". Aceasta zi nu ar trebui sa treaca neobservata, ci ar trebui sa trezeasca reflectii.     Traducerea in viata a prevederilor inscrise in toate documentele ONU a impus crearea unui sistem de mecanisme cu subsisteme specifice, capabile sa puna in lucrare aceste importante obiective ale organizatiei mondiale. Din aceste principii adoptate de Adunarea Generala a ONU din decembrie 1991 in favoarea persoanelor varstnice amintim: Principiul Participarii, Principiul Independentei, Principiul Integrarii, Principiul Autorealizarii, fiecare cu zeci de subprincipii si subprograme. Si, la urma, cel mai important, Principiul Demnitatii.      In graba de fiecare zi, uitam de cerintele, nevoiele celor in varsta, uitam de cei care au construit trecutul pentru a putea rezista prezentul. Din pacate, rar se manifesta imboldul de a-i omagia pe cei care au adaugat, asa cum au putut ei, trepte pe scara devenirii noastre. Nu trebuie sa uitam de batranii nostri. Tocmai de aceea, Jurnalul National intentioneaza sa isi indrepte atentia catre persoanele in varsta, uitate de societate.     Un inceput il reprezinta actiunea de maine, 1 octombrie, de la Centrul de ingrijire si asistenta Sfanta Elena din Bucuresti. Ii vom lumina un pic, asa cum putem noi mai bine, pe cei aproape 50 de batrani ai acestui centru. Cu muzica buna, carti si albume editate de Jurnalul National. La aceasta actiune isi vor aduce aportul de inima Margareta Paslaru, violonistul Valentin Albesteanu si solistul Marian Nistor (alaturi de sotia sa). Este foarte important ca maine sa daruim doar un strop de bucurie celor ce ne-au vegheat tineretea. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.