Detinatoarea trofeului a€žWebb Ellis" a mai facut un pas spre o finala in care fanii selectionatei Albionului spera sa il vada pe Jonny Wilkinson in forma maxima, chiar daca majoritatea comentatorilor dau ca sigura o victorie a unuia dintre
Detinatoarea trofeului a€žWebb Ellis" a mai facut un pas spre o finala in care fanii selectionatei Albionului spera sa il vada pe Jonny Wilkinson in forma maxima, chiar daca majoritatea comentatorilor dau ca sigura o victorie a unuia dintre a€žgreii" din emisfera sudica. Calificarea in sferturile de finala ale Cupei Mondiale a fost obtinuta nu fara emotii, cu scorul de 36-20 (19-10), rugbystii din Tonga predandu-se dupa un meci echilibrat, in fata celor 45.000 de spectatori prezenti pe a€žParc de Princes".
Cele 4 eseuri (realizate de Sackey, Tait si Farrell), la care s-au adugat punctele marcate de formidabilul buteur Wilkinson au trimis Anglia in faza urmatoare a competitiei, etapa in care campionii mondiali vor intalni Australia (6 octombrie - Marsilia). Cu aceasta ocazie, mijlocasul la deschidere ce a adus echipei sale cel mai ravnit titlu din sportul cu balonul oval, cu 4 ani in urma, s-a apropiat de recordul celui mai bun realizator din toate timpurile, galezul Neil Jenkins. Jonathan Peter Wilkinson totalizeaza in acest moment 1022 de puncte inscrise in meciuri internationale (955 pentru a€žnationala" si 67 pentru a€žLions"), clasandu-se pe locul al doilea, dupa Jenkins ( 1090 puncte - 1049 pentru reprezentativa Tarii Galilor). De remarcat faptul ca, in vreme ce englezul a adunat 62 de selectii in echipa Angliei, Jenkins a fost titular in 87 de partide.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.