''Nu poti sti niciodata prea mult despre sex!'', exclama o tanara in fata standurilor Sexpo, prima expozite de acest fel din Africa de Sud, tara unde revolutia moravurilor este acceptata
''Nu poti sti niciodata prea mult despre sex!'', exclama o tanara in fata standurilor Sexpo, prima expozite de acest fel din Africa de Sud, tara unde revolutia moravurilor este acceptata cu oarecare dificultate, intr-o regiune extrem de puritana, relateaza AFP. Dupa sfarsitul apartheidului si instaurarea democratiei, in 1994, Africa de Sud a etalat o relativa libertate sexuala: aparitia sex-shopurilor, casatoria intre cuplurile homosexuale, comercializarea si prezentarea de produse erotice.

NEVOI. ''Credem ca Africa de Sud are nevoie de acest gen de expozitii, care sa vorbeasca mai liber despre sex'', a apreciat un tanar de 28 de ani, publicist si unul dintre organizatorii Sexpo, ce isi va inchide portile duminica seara, la Midrand, la nord de Johanesburg. In pofida recentei evolutii, sexualitatea ramane un subiect tabu pentru majoritatea sud-africanilor, chiar daca 18 % din populatia tarii sufera de Sida. ''Consider ca daca sexul nu va fi abordat in mod serios, situatia se va inrautati'', a mai spus organizatorul, referindu-se la cele aproximativ 50.000 de violuri, inregistrate in medie in fiecare an, in Africa de Sud. Incepand de joi, barbati, femei, persoane de toate varstele au luat cu asalt standurile care etalau o gama larga de produse, fiind intampinati la intrarea in Sexpo de doua superbe cupluri de baieti si fete, albi si negri. Fantezia si umorul, de mai mult sau mai putin bun gust, au fost prezente din plin la prima editie africana a Sexpo, menita sa seduca aproximativ 30.000 de vizitatori. Prin organizarea acestei expozitii, Africa de Sud a devenit un veritabil port-stindard in domeniu, intr-o regiune puritan-conservatoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.