Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Satu Mare, Stefan Szabo, a fost ieri dat in consemn la frontiera de catre DNA si
i s-a interzis parasirea localitatii de domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Biroul Local al Directiei Nation
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Satu Mare, Stefan Szabo, a fost ieri dat in consemn la frontiera de catre DNA si
i s-a interzis parasirea localitatii de domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Biroul Local al Directiei Nationale Anticoruptie a trimis, miercuri, la toate punctele de frontiera din judet o adresa prin care se instituie consemnul la frontiera intrucat impotriva presedintelui CJ Satu Mare, Stefan Szabo, a fost luata masura interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu pe o perioada de 30 de zile. Astfel, lui Stefan Szabo i-au fost ridicate pasaportul de calatorie si cel diplomatic. Szabo nu poate parasi comuna natala, fiind obligat sa se prezinte in fiecare zi la politia din localitate. Avand in vedere ca Szabo are domiciliul pe raza comunei Orasu Nou, judetul Satu Mare, acesta si-a depus cerere de concediu fara plata la Consiliul Judetean, delegand atributiile vicepresedintelui Gheorghe Ciocan.

Foloase necuvenite
Stefan Szabo este acuzat de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite. Potrivit anchetatorilor, in perioada octombrie - decembrie 2006, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, Stefan Szabo ar fi determinat alocarea unor sume de bani de la bugetul de stat destinate realizarii unor programe ale comunitatilor locale in favoarea unor comune din judetul Satu Mare administrate de primari UDMR, in detrimentul altora. Alaturi de acesta, mai sunt cercetati subprefectul Rudolf Riedl pentru complicitate la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, deputatul UDMR de Satu Mare Istvan Erdei- Doloczki pentru instigare la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi si secretarul de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului, Cseke Attila Zoltan, pentru complicitate la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi.
Familia Szabo detine societatea de panificatie Mateszalkai Sutoipari KFT din orasul ungar Mateszalka - judetul Szabolcs-Szatmar-Bereg. O firma foarte prospera, prin care se invart sute de mii de euro si care a fost cumparata de la controversatul concern Szabolcs-Gabona din Nyiregyhaza.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.