Presedintele Traian Basescu s-a prezentat ieri seara in Piata Universitatii nu la raport in fata poporului, ci la o baie de multime pe ritmuri folclorice sponsorizate de Primaria Capitalei.



"Va propun sa ne vedem in fiecare ult
Presedintele Traian Basescu s-a prezentat ieri seara in Piata Universitatii nu la raport in fata poporului, ci la o baie de multime pe ritmuri folclorice sponsorizate de Primaria Capitalei.



"Va propun sa ne vedem in fiecare ultima sambata, la fiecare a treia luna, la ora 17, pentru raportul presedintelui in fata romanilor. 3, 6, 9, 12 luni". Demersul pe care presedintele Traian Basescu il promitea in seara referendumului - aspru criticat de adversarii politici si de comentatori care au vazut in el similitudini cu regimurile Castro sau Chavez si cu tribunalele populare - a fost inlocuit aseara cu o obisnuita baie de multime. Traian Basescu a venit la Teatrul National nu la ora 17:00, ci la 20:00, nu intr-un cadru organizat de Presedintie, ci la un eveniment organizat de Primaria Capitalei cu ocazia zilei pensionarilor, la care culmea erau prezenti toti liderii PD cu Boc in frunte, ba chiar si fiicele presedintelui cu tricouri "Fan Basescu". De asemenea, nelipsita Elena Udrea.     Contramanifestatie. Vizavi, la fantani, contramanifestatie organizata de Emil Constantinescu si PNTCD, suparati ca Basescu pangareste Piata Universitatii. Seful statului ii fenteaza, nu se duce la ei cum facea in trecut cu huiduitorii, in schimb se urca pe scena si, in loc de raport de activitate, cere fortelor de ordine sa inlature gardurile "care ii despart pe romani", astfel incat si cei de vizavi - huiduitorii - sa vina sa le spuna la multi ani pensionarilor. Contramanifestatii intensifica fluieraturile. Culmea, nici fortele de ordine nu-l asculta pe Basescu si gardurile raman la locul lor. In fata presei, presedintele sustine ca ar fi venit si pe 30 iunie la raport, dar cum erau 30-35 de grade si Piata goala, a plecat la Palat, urmand sa se intoarca daca era anuntat ca s-au strans oameni. Acum, raport nu a facut din pricina "contextului" politic, evenimentul Primariei e o "coincidenta", iar Emil Constantinescu ar trebui sa taca, pentru ca s-a declarat antisecurist si anticommunist, dupa care infrant de securitate in timp ce el, Basescu, a condamnat comunismul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.