Santana e prea bun ca sa-si mai bata capul cu proiecte personale. Asa ca isi vinde numele la pachet cu diverse staruri pop.Carlos Santana nu se mai descurca singur Pentru ca de vreo opt ani, de cind a primit opt Premii Grammy pentru albumul „Supernatural", nu a reusit sa se impuna cu nici un proiect personal si numele sau nu mai vinde decit daca se afla in compania unora dintre cei mai comerciali artisti pop, Carlos Santana a inregistrat, in secret, o piesa cu Jennifer Lopez si artistul hip-hop Baby Bash. „This Boy's Fire" este una dintre cele trei piese noi care vor fi incluse pe urmatorul album al artistului, modest intitulat „Ultimate Santana", care va fi lansat in octombrie. Albumul este, spre dezamagirea tuturor, inca un best-off condimentat cu citeva voci care garanteaza succesul. Tot ce mai trebuie sa faca pentru a surescita interesul publicului pentru inca un best-of este un videoclip foarte scump care sa ruleze in heavy-rotation citeva saptamini si care sa cuprinda cit mai multe coregrafii sexy cu J. Lo.

Printre alte piese incluse pe noul album al chitaristului latino se numara „Into the Night", cu Chad Kroeger de la Nickelback, sau „The Game of Love", cu Tina Turner. Piesa a fost inregistrata de Santana si de Tina Turner pentru albumul chitaristului din 2002, „Shaman". Totusi, unii dintre producatorii albumului nu au vrut ca vocea Tinei Turner sa apara in piesa, asa ca Michelle Branch i-a luat locul cintaretei. Piesa cu Santana si Branch a cistigat un Premiu Grammy in 2002, pentru cea mai buna colaborare pop.

Carlos Santana a fost, pentru multi artisti mainstream, un soi de jucarie colorata pe care au fluturat-o in fata publicului si o metoda foarte ieftina si eficienta de a fi „validati" ca artisti, pentru simplul mo-tiv ca au cintat alaturi de un „monstru sacru" caruia i-a secat creativitatea si nu mai poate face decit tot felul de insertii pe chitara in piese mediocre de MTV. Printre vedetele cu care a cintat chitaristul se numara Rob Thomas („Smooth"), Wyclef Jean („Maria, Maria") sau Sean Paul si Joss Stone („Try") sau Maná („Corazón Espinado").