Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, afirma ca realizarea conexiunii intre cartierul Drumul Taberei si centrul Capitalei este o prioritate a anului 2008.

Constructia liniei de metrou Piata Universitatii-Drumul Taberei va fi inclus
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, afirma ca realizarea conexiunii intre cartierul Drumul Taberei si centrul Capitalei este o prioritate a anului 2008.

Constructia liniei de metrou Piata Universitatii-Drumul Taberei va fi inclusa pe lista principalelor investitii din 2008, urmind sa fie stabilit modul in care se va asigura finantarea, mai exact cu bani de la buget sau printr-un credit extern, a declarat vineri ministrul Ludovic Orban. Prezent la seminarul "Dezvoltarea infrastructurii: o cale spre prosperitate", organizat de Uniunea Nationala a Patronatelor din Romania, ministrul a afirmat ca una dintre cauzele pentru care proiectul este intirziat a fost opozitia lui Sebastian Vladescu, fost ministru al Finantelor Publice, fata de deschiderea unei linii de creditare, deja convenita cu Banca Europeana de Investitii (BEI), Fostul ministru nu a putut fi contactat, fiind plecat din tara.

"Voi incerca sa-l conving pe Varujan Vosganian de importanta finantarii acestui proiect prin BEI. Cred ca voi reusi, dar deocamdata nu am avut timp sa stau de vorba cu el", a spus Ludovic Orban. Indiferent daca va exista sau nu un accept pentru finantarea proiectului din imprumutul BEI, proiectul va fi bugetat, a spus ministrul.

Negocierile cu BEI, incepute inca din 2004, au vizat un credit de aproximativ 380 de milioane de euro, iar cea mai mare parte a acestuia ar urma sa fie destinat constructiei liniei de metrou Universitate-Drumul Taberei. Statul urma sa aiba o contributie de circa 250 de milioane de euro.

Potrivit studiului de fezabilitate elaborat, linia Universitate-Drumul Taberei va avea noua km, cu 13 statii, si va face legatura intre zona de vest si centrul orasului. Astfel, vor exista statii de metrou in zona cartierului Drumul Taberei, Razoare, Eroilor si a Bulevardelor Mihail Kogalniceanu si Regina Elisabeta. Noua linie va avea statii de corespondenta cu magistrala I Dristor 2-Pantelimon la statia Eroilor si cu magistrala 2 Pipera-Depou IMGB la statia Universitate. Lucrarile se vor derula pe o durata de sapte ani, valoarea investitiei fiind de 570 de milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.