Lectia de istorie
In guvernul Groza, cel de concentrare,S-au primit trei membri, pentru completare,Insa ca sa fie Cabinet etern,Imi bag si eu membrul...in acest guvern!
(Din volumul Politice si Apulitice

Pastorel Teodoreanu) Pe
Lectia de istorie
In guvernul Groza, cel de concentrare,S-au primit trei membri, pentru completare,Insa ca sa fie Cabinet etern,Imi bag si eu membrul...in acest guvern!
(Din volumul Politice si Apulitice

Pastorel Teodoreanu) Pe fondul unei dezordini create pe scena politica prin depunerea motiunii de cenzura a PSD, Traian Basescu s-a hotarat sa-si incerce norocul si sa anunte ca ar dori un guvern PD- PNL-PLD, cu premier democrat. Aceste declaratii au fost facute in contextul in care deja mai multi parlamentari social-democrati se pare ca ar dori sa nu voteze motiunea propriului partid. Basescu a speculat momentul si a dorit sa puncteze la imagine in primul rand criticand dur PSD, dar si sa mai adune niste eventuale voturi, ca doar suntem aproape in campanie. Reactiile in urma acestor afirmatii prezidentiale au fost vehemente. Aproape la unison partidele au decretat: Basescu este un farsor! Liberalul Bogdan Olteanu a precizat clar insa ca nu negociaza cu PSD. Urmarea? Presedintele ne-a mai facut o surpriza, anuntand ieri ca daca un guvern P D-PNL-PLD nu ar trece, ar fi bun si unul de uniune nationala, in care sa intre chiar si PSD-ul, acela care ar trebui sa se „curete“ de Iliescu, Hrebenciuc si altii ca ei. Deci, pana la urma ce vrea seful statului? Oare doar sa-si aduca oamenii la „ciolan“?!

Presedintele a precizat, acum doua zile, ca daca motiunea de cenzura initiata de PSD va fi adoptata, va incerca formarea unui guvern PD-PNL-PLD, cu un premier democrat. Basescu a mentionat ca doreste un guvern de centru-dreapta. El a mai spus ca aceasta ar fi o sansa ca PNL si PLD sa-si reanalizeze pozitiile unul fata de celalalt. El a adaugat insa ca realizarea unui Executiv PD-PNL-PLD ar putea echivala cu refacerea Aliantei de centru- dreapta, iar in aceste conditii trebuie vazut daca Protocolul Aliantei mai este valabil, caz in care ar fi obligat sa numeasca un prim-ministru de la PNL. „Dar astea sunt ganduri de presedinte si nu sunt neaparat si gandurile PNL-ului“, a spus Basescu. El a mai declarat ca PSD nu poate fi adus acum la guvernare, in primul rand pentru ca este instabil, dar ca poate deveni „un partid cu care se poate lucra“ daca scapa de politicieni gen Hrebenciuc si Iliescu, din cauza carora, potrivit sefului statului, Mircea Geoana nu a putut reforma partidul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.