Astazi este Ziua Mondiala a Inimii. Dedica aceasta duminica sanatatii inimii tale.    Federatia Mondiala a Inimii organizeaza in fiecare an, la data de 30 septembrie, Ziua Mondiala a Inimii. De sapte ani, aceasta zi este aniversata in
Astazi este Ziua Mondiala a Inimii. Dedica aceasta duminica sanatatii inimii tale.    Federatia Mondiala a Inimii organizeaza in fiecare an, la data de 30 septembrie, Ziua Mondiala a Inimii. De sapte ani, aceasta zi este aniversata in peste 100 de tari. Cu ocazia aniversarii de anul acesta, presedintele Federatie Mondiale a Inimii, Janet Voute, a acordat un interviu cotidianului elvetian Le Matin. Ea explica de ce trebuie sa consacram o zi "motorasului vietii", cum mai este numita inima. "In primul rand trebuie sa constientizam ca bolile cardiovasculare raman prima cauza de mortalitate in lume. Apoi trebuie sa stim ca aceste boli pot fi prevenite. Numai ca peste tot in lume se constata aceeasi tendinta: tot mai multi oameni adopta obiceiuri care le pun inima in pericol."   Intrebata daca in prezent inima suporta mai multe riscuri decat inainte, Janet Voute raspunde categoric: "Da. Generatia actuala, cu varste intre 5 si 25 de ani, ne ingrijoreaza in mod deosebit. Cresterea numarului de tineri care sufera de obezitate este un semn rau. Mai ales pentru ca excesul ponderal acumulat in copilarie si adolescenta este foarte greu de eliminat la maturitate. Astfel, se explica de ce tot mai multe persoane sufera de la varste tinere hipertensiune arteriala si au un nivel crescut al colesterolului. Cu alte cuvinte, sunt expuse principalilor factori de risc ai bolilor de inima".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.