Muntele Fericirilor: un sanctuar imens unde copacii, pietrele si verdeata se transforma intr-un ecou al Cuvantului Invatatorului.     Ce se poate vizita sapte zile in Israel? Va spunem noi, pe repede inainte: Cetatea Jaffa, Biserici
Muntele Fericirilor: un sanctuar imens unde copacii, pietrele si verdeata se transforma intr-un ecou al Cuvantului Invatatorului.     Ce se poate vizita sapte zile in Israel? Va spunem noi, pe repede inainte: Cetatea Jaffa, Bisericile Sfantul Mihail si Sfantul Petru, Muzeul Israel Diamond Center, Muntele Maslinilor, Biserica Pater Noster (Tatal Nostru), Biserica Dominus Flavit (Domnul a plans), Gradina Getsimani, Biserica Natiunilor, Biserica Maicii Domnului, Pestera Getsimani, Cetatea Antonia (unde a locuit Fecioara Maria). Parcurgerea pe jos a "Drumului durerii".     TAXI! Via Dolorosa serpuieste printre stradutele intortocheate ale orasului Vechi al Ierusalimului, incepand de la Manastirea Ecce Homo (Iata Omul) pana la Basilica Sfantului Mormant. Este drumul pe care care l-a facut Iisus purtand crucea de la sala de judecata a lui Pilat pana la "Colina Capatanii" sau Golgota, locul crucificarii. Sunt 14 popasuri pe Drumul Crucii. Pentru intreaga crestinatate, fiecare popas marcheaza un eveniment de memorie sacra, cu capele pentru reculegere, manastiri pentru rugaciuni si sfanta Basilica pentru comemorarea Drumului cel mai Sfant. Ar mai fi de vazut Haifa - cel mai mare oras-port la Marea Mediterana - , Biserica Stela Maris (Steaua Marii) care are altarul deasupra grotei proorocului Ilie Tezviteanul, gradinile Cultului Bahai asezate pe terase suprapuse pe Muntele Carmel, Muntele Tabor, Biserica Buna Vestire, construita pe locul izvorului de unde lua apa Fecioara Maria. Biserica a fost pictata de fratii Morosanu, in anul 1977. Sfantul lacas ridicat pe locul casei Fecioarei Maria este cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. De la Cana Galilei, tinerele pot cumpara "vinul casniciei", care le asigura o casa... de piatra! Nu-i de ratat Ein Bokek - statiune la Marea Moarta, cu ape tamaduitoare, Muzeul "Barca lui Iisus" de la kibutz-ul Ghinosaur, Capernaum (unde se afla casa Sfantului Petru), Manastirea Sfantul Gheorghe din Hozeva, unde se poate ajunge cu 20 de euro (doar dusul) si cu taxiul - a se citi cu magarul sau camila. Salom!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.