Autorul moral al furtunii care a cuprins fotbalul romanesc s-a spalat pe maini de intreaga poveste si s-a retras intr-o vacanta exotica. Constantin Iacov a reusit sa ridice capacul de pe oala fotbalului romanesc, prezentandu-se in urma cu un an si j
Autorul moral al furtunii care a cuprins fotbalul romanesc s-a spalat pe maini de intreaga poveste si s-a retras intr-o vacanta exotica. Constantin Iacov a reusit sa ridice capacul de pe oala fotbalului romanesc, prezentandu-se in urma cu un an si jumatate de bunavoie la sediul DNA pentru a face declaratii complete. Totul a pornit de la un scandal pe care Iacov l-a avut cu Alin Simota (Jiul) si Adrian Porumboiu (FC Vaslui), „bancarul“ reclamand ca acestia i-au propus bani pentru a invinge o a treia echipa implicata in lupta pentru salvarea de la retrogradare, Pandurii. Dupa cearta cu cei doi, Iacov s-a prezentat la Parchet, unde se spune ca a declarat tot ce stie despre dedesubturile din lumea fotbalului. Cum se aranjeaza un meci, cum se fac reciprocitatile, cum se aranjeaza un meci cu doar 3-4 jucatori adversi, cine si cum are influenta in ceea ce ii priveste pe arbitri etc.

In urma acestor declaratii s-a dat unda verde pentru ascultarea telefoanelor. Dupa aproape 16 luni de interceptari, in aceasta saptamana au fost lansate primele invitatii la sediul DNA, pe numele lui Becali, Copos, Borcea si MM Stoica. „Acum nu mai declar nimi c. Sunt cu yachtul pe mare, pe coasta Greciei. Ma aflu intr-o vacanta pana la sfarsitul saptamanii viitoare“, ne-a declarat Constantin Iacov. Linistea suspecta a celor implicati in aceasta poveste este data de faptul ca majoritatea dintre ei ar fi stiut ca au telefoanele puse sub urmarire si ca au evitat discutiile compromitatoare. In dosarul fotbalului sunt cuprinse si toate acuzatiile lansate de oamenii de fotbal la adresa adversarilor in ultimul sezon al Ligii I.

Iacov refuza declaratiile påna la finalizarea anchetei
„Daca discutiile de anul trecut se vor concretiza, fiecare o sa raspunda pentru ce a facut. Ce am spus la DNA? Ca anumiti oameni din fotbal m-au abordat pentru niste discutii, sa le zicem, neortodoxe!“, a spus Constantin Iacov inainte de a pleca din tara. Rugat sa ofere detalii despre ancheta de coruptie din fotbal, presedintele CA de la FC Progresul ne-a declarat, ieri, ca nu mai spune nimic referitor la acest caz: „Nu stiu si nu ma intereseaza acest subiect. Nu mai comentez nimic pana la finalizarea anchetei DNA. Ce-am avut de spus am spus in fata procurorilor. Sper din tot sufletul sa se solutioneze intr-un fel, in functie de probele pe care procurorii le au. Daca ele vor exista, atunci vinovatii vor suporta consecintele, daca nu- nu!“

Mitica Dragomir il atentioneaza pe oficialul din Cotroceni


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.