Henkel Romania, subsidiara locala a grupului german Henkel, va inaugura pe 10 octombrie o fabrica de adezivi pentru constructii la Cimpia Turzii, valoarea totala a investitiei fiind de zece milioane de euro, a anuntat vineri compania. Fabrica va avea o capacitate de 200.000 de tone pe an, aceasta fiind a doua unitate detinuta de grupul german in Romania, dupa cea din comuna Pantelimon, linga Bucuresti.

Prima unitate deschisa de Henkel pe piata locala a reprezentat o investitie de peste zece milioane de euro. In luna decembrie a anului trecut, Henkel Romania a inaugurat un centru de pregatire profesionala, pentru care a alocat 30.000 de euro, iar in acest an a investit circa 100.000 de euro pentru amenajarea fiecaruia din cele doua showroom-uri inaugurate in Bucuresti si in Ploiesti. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 370 de milioane de lei (peste 100 de milioane de euro), in crestere cu 34%, si un profit inainte de deducerea dobinzilor si a taxelor de 13,5 milioane de euro. La avansul veniturilor au contribuit evolutiile tuturor diviziilor, respectiv detergenti si produse pentru curatat, produse cosmetice, adezivi comerciali si profesionali si tehnologii. Potrivit firmei, cea mai mare crestere a fost inregistrata de divizia de adezivi comerciali si profesionali, cu marca Ceresit.

La finele anului trecut, producatorul de materiale de constructii Henkel Bautechnik Romania si firma de bunuri de larg consum Henkel Romania au fuzionat, compania rezultata pastrind structura organizationala pe divizii si personalul celor doua societati.