Liderul PSD ameninta ca Parlamentul va respinge impozitul pe veniturile din agricultura, dar acesta a trecut de Parlament in vara lui 2007, o data cu Codul fiscal.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a calificat vineri, la Craiova, drept "nazdravanie" ordonanta de modificare a Codului fiscal prin care veniturile din agricultura sint impozitate cu 2% si a spus ca acest act este ilegal, pentru ca modificarea Codului fiscal se face in urma unei dezbateri publice.

"In ultimele zile am auzit de o nazdravanie a Guvernului, respectiv de modificarea Codului fiscal, prin care se incearca impozitarea cu 2% a veniturilor din agricultura. Este o taxa introdusa pe furis, pentru ca au adoptat-o printr-o ordonanta, fara sa o treaca prin Parlament. Va asigur ca atunci cind ea va ajunge in Parlament o vom respinge", a declarat Mircea Geoana.

Ce nu stie liderul PSD este ca introducerea impozitului pe venitul din agricultura este prevazuta in Codul fiscal actual, votat de Parlament in vara anului trecut. Codul, aflat in vigoare, spune ca prevederea legata de veniturile agricultorilor se va aplica de la 1 ianuarie.