Cei 24 de administratori ai Fondului Monetar International s-au reunit vineri la Washington pentru a desemna un nou director general.

Toate indiciile aratau ca francezul Dominique Strauss-Kahn, fost ministru al Finantelor, urma sa fie
Cei 24 de administratori ai Fondului Monetar International s-au reunit vineri la Washington pentru a desemna un nou director general.

Toate indiciile aratau ca francezul Dominique Strauss-Kahn, fost ministru al Finantelor, urma sa fie ales in unanimitate. Inclusiv reprezentantul Rusiei, Aleksei Mohzin, care il sprijinise initial pe cehul Josef Tosovski, urma sa voteze pentru francez, deoarece deciziile la FMI se iau in unanimitate. Initial, cei 24 voteaza, dar numele care a obtinut majoritatea este apoi sprijinit de toti administratorii.

Strauss-Kahn recolteaza prin aceasta alegere fructele unei campanii la nivel mondial. Francezul a fost propus de Jean-Claude Juncker, presedintele Eurogrup, si sprijinit de presedintele Nicolas Sarkozy. Propunerea oficiala la FMI a fost depusa de reprezentantul Germaniei, Klaus Stein. Strauss-Kahn a vizitat 30 de tari in campania de obtinere a sprijinului international pentru candidatura sa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.