Fostul presedinte Emil Constantinescu ii cheama pe "cei care nu au tradat idealurile Pietei Universitatii" sa participe simbata la un miting in centrul Capitalei si anunta ca va relua un apel mai vechi al sau pentru "condamnarea" folosirii Pietei in scop electoral de catre Traian Basescu.

Constantinescu anunta, intr-un comunicat remis vineri agentiei MEDIAFAX, ca ii cheama "pe toti cei care nu au tradat idealurile Pietei Universitatii sa participe la lansarea ĞManifestului pentru o Romanie curatağ care va avea loc in Piata Universitatii simbata, incepind cu ora 16.00".

Presedintele Traian Basescu a declarat joi seara, intr-o emisiune la TVR, ca merge simbata in Piata Universitatii pentru a se intilni cu romanii, asa cum a promis dupa anuntarea rezultatului referendumului din 19 mai. Basescu a mentionat ca aceasta simbata este "ultima din acest trimestru" si ca astfel, asa cum a stabilit in Piata Universitatii pe 19 mai, va merge in acest loc pentru a se intilni cu romanii. Presedintele nu a mentionat ora la care se va duce in Piata Universitatii din Capitala.