Membrii Colegiului CNSAS s-au intilnit ieri cu ministrul Internelor, Cristian David.



Intilnirea, programata cu mult timp in urma si aminata in mai multe rinduri, a avut loc la sediul Ministerului Internelor si a avut drept
Membrii Colegiului CNSAS s-au intilnit ieri cu ministrul Internelor, Cristian David.



Intilnirea, programata cu mult timp in urma si aminata in mai multe rinduri, a avut loc la sediul Ministerului Internelor si a avut drept scop reinnoirea unui protocol intre cele doua institutii. Dupa cum au relatat membrii Colegiului, subiectul principal a fost urgentarea predarii catre CNSAS a intregii arhive a Militiei. "La un moment dat, Securitatea a fost sub tutela Ministerului Internelor, asa ca putem spune ca acesta este tatal Securitatii sau mama fostei politii politice", a declarat Ladislau Csendes, presedintele CNSAS. Arhiva Ministerului Internelor ar fi putut sa fie predata inca de acum sase ani, cind s-a semnat anteriorul protocol, insa Internele au tergiversat procesul. "Mai sceptic, eu le-am cerut ca dovada de intentii pozitive sa ne predea cit mai rapid arhiva Serviciului Pasapoarte din Militie. Ei trebuie insa sa mai caute si sa vada ce mai au si prin arhivele judetene", spune Ticu Dumitrescu, membru al Colegiului. Fisele-pasaport ale celor care nu erau lasati sa plece in strainatate sint apreciate de membrii Colegiului ca dovezi clare de politie politica, intrucit li se ingradea atit dreptul de a calatori, dar si acela la intimitate, deoarece, in majoritatea cazurilor de acest fel, avizul negativ se corobora cu un dosar de urmarire.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.