"Cu siguranta vor mai aparea dosare pentru ca a inceput campania electorala. PNL este gata sa intre in campanie cu coalitia PD-PLD-DNA", a spus Chiuariu. Ministrul Justitiei a declarat ca nu este corect ca o institutie precum DNA sa fie denigrata di
"Cu siguranta vor mai aparea dosare pentru ca a inceput campania electorala. PNL este gata sa intre in campanie cu coalitia PD-PLD-DNA", a spus Chiuariu. Ministrul Justitiei a declarat ca nu este corect ca o institutie precum DNA sa fie denigrata din cauza unor procurori care nu-si fac treaba corect. "Sunt lucruri in afara legii si lucruri care incalca impartialitatea unui procuror si nu au ce cauta in magistratura. Abuzurile si incompetenta la DNA trebuie stopate. Sunt doi - trei procurori care nu-si fac corect treaba si este denigrata o institutie intreaga. Nu e corect", a precizat ministrul, citat de Mediafax. De asemenea, Chiuariu a facut referire si la implicarea Justitiei in politic, dar si la folosirea DNA ca instrument politic. "Trebuie sa terminam cu implicarea Justitiei in politica. Justitia nu trebuie sa joace rolul de arbitru si sa se implice in politic. Guvernele care nu cad prin vot sunt decimate in Justitie", a spus Chiuariu. Acesta considera ca procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, priveste cu relaxare cele "400 de pagini de raport in care se vorbeste de incompetenta si abuzuri savarsite de procurori", adaugand ca vor urma sa apara si alte dosare penale pe numele unor membri PNL.
Ministrul a sustinut ca a inceput campania electorala, invocand ca argument trimiterea in judecata a primarului PNL din Baia Mare, Cristian Anghel, chiar in preziua lansarii la Baia Mare a listei de candidati a PNL la alegerile pentru Parlamentul European.
Intalnire cu procurorii
Ministrul Justitiei s-a aflat, ieri, la Craiova pentru a participa la o intalnire cu procurorii generali ai Parchetelor de pe langa Aurtile de Apel din intreaga tara. Intalnirea a avut ca tema de discutie procesul de reforma din domeniu. Chiuariu a afirmat ca a participat la aceasta intalnire, deoarece este interesat de problemele reale cu care se confrunta sistemul judiciar: supraincarcarea Parchetelor, deficitul de personal, promovarile. Ministrul a mai spus ca a dorit sa discute cu procurorii despre problemele cu care se confrunta Justitia "in urma asa-ziselor reforme ale doamnei Macovei". "Trebuie sa ne concentram ca lupta anticoruptie si institutiile judiciare ca nu sufere din cauza catorva persoane care nu au inteles sa isi faca treaba intr-un mod profesionist", a accentuat demnitarul. (Oana ROTARU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.