Ministerul Justitiei a blocat saptamina aceasta accesul, din reteaua instantelor si Parchetelor, la blogul unui judecator "naravas" care a indraznit sa devoaleze modul fraudulos de organizare a concursurilor in MJ.

Tot mai multi magist
Ministerul Justitiei a blocat saptamina aceasta accesul, din reteaua instantelor si Parchetelor, la blogul unui judecator "naravas" care a indraznit sa devoaleze modul fraudulos de organizare a concursurilor in MJ.

Tot mai multi magistrati, in special dintre cei tineri, isi raspindesc opiniile prin intermediul Internetului. Au bloguri si comenteaza acid putregaiul din justitia romana, ba chiar dezvaluie culisele aranjamentelor murdare din MJ. Informatiile diseminate de ei sint foarte valoroase, din doua motive. In primul rind, tinerii magistrati formeaza o adevarata "retea" in care fiecare participa cu propria informatie, fapt care contribuie la o imagine cit mai fidela a sistemului. Pe urma, acesti noi "jurnalisti" sint juristi de meserie, unii cu o foarte buna pregatire profesionala, deci stiu sa si "citeasca" neregulile sistemului.

Nu de putine ori, ministrul Justitiei a incercat sa le bage pumnul in gura acestor magistrati, de regula folosind acuze la limita mitocaniei. Ultima tentativa este insa atit de puerila incit, in loc de indignare, nu poate stirni decit un zimbet amuzat. Unul dintre judecatori a postat pe blogul sau un articol despre modul defectuos in care MJ organizeaza concursuri pentru posturi in minister, a descris conflictele de interese, felul in care Chiuariu a modificat regulamentul de concurs, pentru a "legifera" propriul arbitrariu etc. Critica acida, garnisita cu documente, cu trimiteri la regulamente, un adevarat rechizitoriu al neghiobiei cu care este administrata justitia in momentul de fata. Reactia MJ a fost un monument de infantilism. Accesul la respectivul blog a fost blocat in reteaua instantelor si Parchetelor, retea administrata de MJ. Administratorul nu a mers pina acolo incit sa intre fraudulos in blogul judecatorului, astfel ca acesta putea fi accesat din afara retelei MJ. In consecinta, gestul de a-l cenzura pe magistrat a fost nu numai putin neconstitutional (parca face vorbire pe undeva legea suprema despre libertatea de exprimare, dar nu mai sint chiar atit de sigur), ci a fost si perfect inutil. Dupa ce zeci de magistrati au comentat revoltati pe Messenger cenzura operata de MJ, au accesat blogul de acasa. Deci tentativa lui Chiuariu de a pune pumnul in gura acelui judecator a avut efect contrar fata de cel scontat. Incercind sa "interzica" Internetul, a stirnit curiozitatea magistratilor. Poate si aversiunea multora. Care ar putea deveni mai vigilenti fata de actiunile pompieristice ale ministrului.

P.S. 1. Nu cred ca blocarea accesului la acel blog a fost initiativa specialistului IT de la minister. In primul rind, in MJ nu se poate goli nici macar o scrumiera fara acordul ministrului Chiuariu. In al doilea rind, cum era vizat personal de critica magistratului, era singurul interesat ca aceasta sa nu se raspindeasca. In fine, pe un specialist IT il doare in cotul penal de opiniile unui magistrat fata de un ministru al Justitiei care a inventat termenul juridic de "proprietate a statului", descoperire ce a stirnit interesul pur stiintific al DNA.

P.S. 2. Cititi dezvaluirile judecatorului la http://thunderjudge.blogspot.com/ sau la http://cristidanilet.wordpress.com/2007/09/27/magistratilor-ciocu-mic/


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.