O broasca ale carei organe interne pot fi vazute din exterior, fara sa fie nevoie de disectie, a fost creata de Institutul pentru Biologia Amfibienilor de la Universitatea din Hiroshima, relateaza Reuters. "Prin piele se poate vedea usor cum se dez
O broasca ale carei organe interne pot fi vazute din exterior, fara sa fie nevoie de disectie, a fost creata de Institutul pentru Biologia Amfibienilor de la Universitatea din Hiroshima, relateaza Reuters. "Prin piele se poate vedea usor cum se dezvolta organele interne si daca apare sau se dezvolta un cancer", a explicat seful echipei de cercetatori niponi, profesorul Masayuki Sumida. Broasca a fost creata prin modificari genetice, plecind de la citeva specimene foarte rare de broaste care aveau albinism. Exemplarele transparente se pot reproduce normal, iar urmasii lor mostenesc caracteristica pielii de la parinti. Urmatorul pas pe care vor sa il faca savantii niponi este crearea unor broaste care sa devina fosforescente atunci cind se imbolnavesc de cancer.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.