Presedintii celor doua state bogate in petrol au un scop comun: detronarea hegemoniei americane.

Presedintele Iranului, Mahmud Ahmadinejad, se afla in Venezuela pentru a discuta cu aliatul sau, presedintele Hugo Chavez. Opozitia fata d
Presedintii celor doua state bogate in petrol au un scop comun: detronarea hegemoniei americane.

Presedintele Iranului, Mahmud Ahmadinejad, se afla in Venezuela pentru a discuta cu aliatul sau, presedintele Hugo Chavez. Opozitia fata de actuala administratie a SUA a fost liantul ce i-a unit pe cei doi lideri, care discuta acum despre extinderea proiectelor comune la nivel economic si politic. Scopul comun al celor doi lideri de renume mondial il reprezinta scaderea influentei americane la nivel international. Chavez l-a primit foarte calduros pe omologul sau din statul islamic, pe care l-a imbratisat cu drag la aeroport.

Chavez l-a caracterizat pe Ahmadinejad ca "unul dintre cei mai mari luptatori pentru adevarata pace". Cele doua tari bogate in resurse naturale au proiecte comune in domeniul explorarilor petroliere, dar si al constructiilor de masini si tractoare.

Presedintele Mahmud Ahmadinejad s-a oprit intii in Bolivia, unde a promis ca Iranul va investi un miliard de dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.