Duelul pentru audienta se da intre doua productii care au ca sursa de inspiratie viata tiganilor: „Inima de tigan" si „Clanu’ Sprinceana". Nu mult dupa ce Acasa TV a anuntat ca va produce o telenovela inspirata din viata tiganilor, Antena 1 a inceput in secret pregatirile pentru un serial, avind in centrul povestii... o familie de tigani. Sa fi secat inspiratia scenaristilor, simpla coincidenta sau strategie premeditata? Pina la proba de foc a sticlei, am contabilizat resursele celor doua productii.

Inima de tigan. Acasa TV. Buget de 2 milioane $Fiica si mama, adica Nicoleta Luciu (Roza)si Carmen Tanase (Flacara Potcovaru) Buget: un milion de dolari

Avantaj: inca un milion de dolari, provenind din bartere.

Gen: telenovela

Story: iubirea interzisa dintre un tigan si o romanca

Distributia:

Tiganii: Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Florina Cercel, Gheorghe Visu, Nicoleta Luciu, Denis Stefan, Mihai Calin, Ioana Ginghina, Carmen Tanase, Lucian Viziru, Virginia Rogin, Eugen Cristea, Szobi Cseh Romanii: Florin Zamfirescu, Vladimir Gaitan, Andreea Patrascu, Eugenia Serban, Natasa Raab Onorariul artistilor: in privinta „monstrilor" Dinica si Moraru, in jur de 4.500-5.000 de dolari/pe luna. In general, Acasa TV plateste protagonistilor telenovelelor sale cite 500 de dolari pe episod. Ceilalti actori primesc intre 150 si 450 de dolari pe episod, in functie de consistenta rolului si a CV-ului. „Avantajul este ca primesti per episod aceeasi suma pentru care ai batut palma, indiferent daca intr-un episod doar treci prin cadru sau joci all the time", ne-a declarat un actor ce doreste sa-si pastreze anonimatul.

Regia: Iura Luncasu („Numai iubirea", „Lacrimi de iubire", „Iubire ca-n filme")

Scenariul: Simona Macovei, Sorina Ungureanu

Nr. de episoade: in jur de 100

Producator general: Ruxandra Ion

Premiera: 1 octombrie, ora 20.30

Difuzare: de luni pina vineri

Locatii: studiourile MediaPro de la Buftea, Bucuresti, Paris

Cintareata productiei: Loredana, care va interpreta, intr-o varianta reorchestrata, celebrele cintece din „Satra", compuse de muzicianul basarabean Eugen Doga.

Clanu’ Sprinceana. Antena 1. Buget de 750.000 $ Gen: comedie dramatica (sic!)

Buget: in jur de 750.000 de dolari (intre 22.000 si 25.000 de dolari pe episod).

Story: povestea a doua familii, una de tigani - Sprinceana- si una de romani - Pop, a caror invecinare intr-un duplex de lux da nastere la situatii comice.

Distributia (lista ramine deschisa):

Tiganii: Marius Bodochi, Maria Teslaru, Aurelian Temisan, Mihai Margineanu Romanii: Adrian Paduraru, Nicolae Dutu Onorariul artistilor: in productiile difuzate de Antena 1, un actor de talia lui Marius Bodochi poate obtine un onorariu lunar de 3.000 de dolari. Iar protagonistii au, in general, o leafa intre 1.500 si 2.000 de dolari. Incepatorii sau actorii mai putin cunoscuti trebuie sa se multumeasca cu aproape 200 de lei pe episod.

Regia: Andy Lupu („Martor fara voie")

Scenariul: Andy Lupu

Nr. de episoade: 30

Producatori: Andy Lupu si Eugen Oprina

Premiera: a doua jumatate a lunii octombrie

Difuzare: nu s-a stabilit

Spatii: un studio din zona Obor, Bucuresti

Cintaretul productiei: Mihai Margineanu, care va interpreta „Ma iubeste femeile" si „Paraschivo", cintecele care i-au adus celebritatea.