Rugbistii tricolori pregatiti de Daniel Santamans au inregistrat, marti seara, prima victorie din actuala editie a Cupei Mondiale si au scapat de "lingura de lemn" a grupei C, la capatul unei intalniri modeste, in care si-au facut din nou viata grea.
Rugbistii tricolori pregatiti de Daniel Santamans au inregistrat, marti seara, prima victorie din actuala editie a Cupei Mondiale si au scapat de "lingura de lemn" a grupei C, la capatul unei intalniri modeste, in care si-au facut din nou viata grea. De altfel, desi si-a dominat copios adversarul la toate capitolele, Romania a fost obligata sa astepte peste 70 de minute pentru a-si materializa avantajul tehnico-tactic si pe tabela, fluierul final consemnand succesul tricolorilor, cu 14-10 (0-7). Si asta, pentru ca erorile copilaresti, dar mai ales lipsa de clarviziune din fazele ofensive, ne-au frustrat de marcarea mai multor puncte. Astfel, desi cursul jocului indica o dominare tricolora teritoriala, Portugalia a deschis scorul prin eseul marcat de Ferreira in minutul 20 si transformat de Pinto. Spre disperarea bancii tehnice, tricolorii si-au continuat atacurile furibunde, fara insa o concretizare pe foaia de joc, astfel ca lusitanii au intrat la cabine in avantaj: 7-0. La reluare, jocul se muta definitiv in terenul advers si Romania restabileste egalitatea in minutul 63, prin eseul parafat de Tincu si transformat de Calafeteanu, dupa ce in minutul 48 a rasuflat usurata ca gestul lui Cristian Petre, care a incercat sa loveasca un adversar cu piciorul, a fost neobservat de arbitrul Paul Honis. Patru minute mai tarziu, insa, dupa o noua eroare copilareasca, lusitanii beneficiaza de o lovitura de penalizare si Malheiro isi trece numele pe lista marcatorilor. Cu un pachet de inaintare vizibil superior lusitanilor, rugbistii nostri joaca totul pe cartea atacului si reusesc cu sapte minute inainte de fluierul final sa preia pentru prima data conducerea pe tabela dupa un eseu marcat de Corodeanu si transformat de Dumbrava. In urma acestei victorii, Romania ocupa locul patru in grupa C, cu patru puncte, in vreme ce Portugalia a ramas cu punctaverajul neschimbat de la inceputul competitiei si si-a asigurat ultima pozitie. Sambata, de la ora 14, pe acelasi stadion din Toulouse, Romania are de trecut un nou examen dificil, urmand sa intalneasca lidera seriei C, Noua Zeelanda, echipa calificata deja in sferturile de finala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.