Nexcom Bulgaria EAD a furnizat servicii de telecomunicatii pe piata bulgara din 1998. Din 2005 Nexcom a castigat o licitatie cu frecventa nationala a operatorului Wimax si urmeaza sa construiasca primul serviciu bulgar bazat pe servicii de internet s
Nexcom Bulgaria EAD a furnizat servicii de telecomunicatii pe piata bulgara din 1998. Din 2005 Nexcom a castigat o licitatie cu frecventa nationala a operatorului Wimax si urmeaza sa construiasca primul serviciu bulgar bazat pe servicii de internet si voce.
Pe piata de telecomunicatii din Bulgaria sunt 13 furnizori de telefonie. Piata operatorilor de cablu tv a fost estimata la 82,7 milioane euro anul trecut, in crestere cu 6% fata de 2005. Piata de furnizare de informatii si internet s-a majorat cu 26% la 72,7 milioane euro.
Operatorii locali au investit 417 milioane euro in retelele lor anul trecut, cu 14% mai putin decat in 2005. Investitiile de anul acesta au ajuns la 470 milioane euro.
Piata de telecomunicatii din Bulgaria a crescut anul trecut cu peste 10% la 1,55 miliarde euro, iar segmentele acoperite includ telefonia fixa si mobila, accesul la internet, cablul tv si transfer de date.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.