Cu ce ganduri asteptati noul an universitar?
Astept cu mare bucurie redeschiderea cursurilor Universitatii "Hyperion", care continua de ani de zile sa tina sus steagul pe care si l-a propus: slefuirea talentelor tinerilor romani care, indiferen
Cu ce ganduri asteptati noul an universitar?
Astept cu mare bucurie redeschiderea cursurilor Universitatii "Hyperion", care continua de ani de zile sa tina sus steagul pe care si l-a propus: slefuirea talentelor tinerilor romani care, indiferent ca vor sa faca actorie, regie sau imagine, vad in Hyperion un potential de care sunt mandri. Anul acesta avem recolte foarte bune la examenul de admitere din luna august.
Fata de anii trecuti, concurenta a fost mai mare?
An de an, concurenta este tot mai mare, si imi place sa subliniez ca avem examenul inainte de cel de la universitatea de stat - cu care suntem in competitie de aproape 20 de ani. Astfel, cei care au venit la noi nu sunt picati pe trasee la o universitate de stat, ci au venit cu incredere in ceea ce facem noi si profesorii nostri - pentru ca avem personalitati valoroase in randul dascalilor. Acesta a fost un scop al meu, si l-am urmarit draceste: sa am profesori de mare calitate, care impun studentilor, care au capacitatea sa piloteze, sa formeze un om. Anul acesta, la actorie incepe a sasea generatie pe care o va pregati marele nostru om de teatru si de cinema Virgil Ogasanu. De asemenea, am apelat - si cu bucurie a raspuns si ne-a onorat marea actrita Maia Morgenstern.
Ce perspective au absolventii?
Daca vorbim despre actorie, toti au participat la concursuri nationale si sunt printre primii - incusiv la "Gala Tanarului Actor" de la Mangalia. Operatorii, de obicei, isi gasesc de lucru inca din studentie, si vin sa-si perfectioneze modul de a gandi, de a simti cu imaginea - noi militand pentru cultul imaginii, nu al vorbariei goale, ca vrem sa faca cinema, si nu radiofonie. La regizori este mai complicat, pentru ca batalia pentru a face un film e mai complexa, dar au atata incredere copiii astia in visul lor, incat ma face sa cred ca acesta va fi urmat de munca staruitoare, de perseverenta, incat vor fi intr-adevar artistii pe care ii dorim.
Ma bucur ca, in continuare, o sa deschidem cateva cicluri de masterat in cadrul facultatii, noi fiind de ani de zile si acreditati definitiv, intrati in sistemul national de invatamant, gratie staruintelor rectorului nostru, prof. univ. dr. Ion Spanulescu. Facultatea de Arte este solicitata si pentru licente de catre universitatile "Media" din Bucuresti si "Sapientia" din Cluj.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.