La vremea respectiva, pensionarii care sunt si acum membri ai Senatului UMF Iasi, au decis revocarea din functie a rectorului Burlui, incalcand orice prevederi legale, asa cum a decis recent si instanta de judecata. Principalul responsabil de situatia actuala este rectorul Cristian Dragomir (foto), cocotat in cel mai inalt scaun al universitatii iesene de decanul Facultatii de Medicina din Iasi, Carol Stanciu. Cuplul Dragomir - Stanciu nu se afla la prima sfidare a legii, cei doi fiind asociati la mai multe asemenea actiuni, al caror scop a fost de a subordona interesele institutiei academice pe care o conduc, propriilor interese. Trebuie subliniat ca cei doi, care au depasit varsta limita de pensionare, aplica la UMF Iasi legea bunului plac: avansarile unor cadre didactice sunt facute pe alte criterii decat cele profesionale, concursurile castigate de candidatii neagreati sunt anulate, iesirea la pensie este amanata, astfel incat suma varstelor actualilor membri ai Senatului depaseste 2.000 de ani, mai mult decat istoria crestinismului. Mai mult decat atat, anchetele penale ale caror subiecte le-au constituit cei doi sunt trase pe linie moarta, timp in care expertizele financiar - contabile sunt masluite fara pic de rusine.
Foto: Ziua de Iasi Presa ieseana a relatat pe larg ca decanul Stanciu (foto) este suspectat de devalizarea UMF Iasi cu sume de ordinul milioanelor de euro. In unele cazuri de acest fel a fost implicat si actualul rector Dragomir. In plus, despre acesta din urma, nici acum nu este clar daca a fost nu colaborator al fostei Securitati, ca politie politica inainte de 1989, neexistand nici acum o declaratie prin care rectorul actual sa specifice clar daca a colaborat sau nu.
Posibila desfiintare a Universitatii
La UMF Iasi, situatia a devenit disperata, cel putin in ceea ce priveste situatia academica. Un exemplu in acest sens este oferit de faptul ca la Facultatea de Bioinginerie, de exemplu, la
 admiterea 2007, nu au fost ocupate nici macar toate locurile bugetare, din lipsa de candidati. La aceasta se adauga faptul ca avansarile profesionale sunt blocate de pensionarii care tin cu dintii de scaune, amanandu-si in fiecare an plecarea le pensie. In conditiile in care la Universitatea Al. I. Cuza din Iasi, rectorul Dumitru
Oprea a anuntat infiintarea unei Facultati de Medicina, este aproape cert ca UMF Gr. T. Popa va fi desfiintata in cel mai scurt timp, acesta fiind rezultatul administrarii cuplului Carol Stanciu - Cristian Dragomir.