Nu stiu despre ce este vorba", a spus Cristian Sarbu, avocatul lui Borcea. La iesirea de la DNA, avocatul a declarat ca procurorii nu i-au dat voie sa vada dosarul care-l priveste pe directorul executiv al FC Dinamo, motiv pentru care a cerut sa fie
Nu stiu despre ce este vorba", a spus Cristian Sarbu, avocatul lui Borcea. La iesirea de la DNA, avocatul a declarat ca procurorii nu i-au dat voie sa vada dosarul care-l priveste pe directorul executiv al FC Dinamo, motiv pentru care a cerut sa fie primit in audienta la procurorul sef Daniel Morar."Nu am putut sa vad dosarul, procurorii mi-au refuzat dreptul de a-l citi. Mai mult, nu stiu nici in ce calitate a fost citat. Am solicitat audienta la procurorul sef (al DNA - n.r.), Daniel Morar. Nu stiu ce se va intampla mai departe, insa voi discuta cu Cristi Borcea", a spus Cristian Sarbu. Acesta a adaugat ca procurorii nu i-au dat detalii nici in ceea ce priveste obiectul dosarului, precizand ca va incerca sa stabileasca o alta intalnire cu acestia in vederea studierii dosarului clientului sau. "Contactat de ZIUA, Cristi Borcea a declarat ca nu cunoaste motivul citarii sale la DNA. "Am inteles ca este o problema generala cu fotbalul. N-am nici o problema sa ma duc sa clarific problema. E foarte bine ca suntem chemati sa se clarifice toate aceste chestiuni cu transferuri, cu promisiuni de bani. Sa se stabileasca daca s-au facut nereguli, cine le-a facut. Dinamo nu are nici un fel de problema. Nu stiu de restul echipelor, nu ma intereseaza", a declarat Borcea.
Copos si Becali
La inceputul acestei saptamani, George Copos si Gigi Becali s-au prezentat la DNA. Gigi Becali a declarat la iesirea din Parchet ca i-a fost adus la cunostinta faptul ca i-au fost ascultate telefoanele intr-un "dosar de coruptie in fotbal". "M-au anuntat ca mi-au fost ascultate telefoanele, ca asa e procedura. Urmeaza sa ma cheme intr-o alta zi, sa imi prezinte caseta cu inregistrarile si sa imi ia o declaratie", a spus Becali, citat de Mediafax, precizand ca ancheta procurorilor vizeaza un moment din urma cu mai multe luni, atunci cand el ar fi promis bani jucatorilor de la Gloria Bistrita. Becali a nuantat, spunand ca este vorba de momentul la care a urmarit autocarul echipei Gloria Bistrita. Finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti a mai spus ca procurorii l-au intrebat daca a si dat banii pe care-i promisese, insa el a negat ca ar fi si platit. "Pai io promit multe, dar nu ma tin de cuvant", a mai spus Becali. Finantatorul Stelei i-a urmarit pe jucatorii echipei Gloria Bistrita prin Bucuresti, pentru a le promite sume de bani in cazul unui rezultat favorabil in meciul cu Rapid, din etapa a XXVII-a a Diviziei A. "Bateti si luati 10.000 de euro sau faceti egal si luati 5.000" a spus atunci Becali jucatorilor echipei bistritene. Gigi Becali a declarat ca este posibil ca si finantatorul echipei de fotbal Rapid, George Copos, citat si el de catre procurorii anticoruptie, sa fi fost audiat in acelasi "dosar de coruptie in fotbal". Procurorii anticoruptie au declansat anul trecut o serie de investigatii cu privire la lumea fotbalului, inclusiv referitoare la posibile stimulari ale jucatorilor prin oferirea unor sume de bani de catre reprezentanti ai echipelor adverse.
Ancheta privind transferurile
DNA mai deruleaza o ancheta privind transferurile de jucatori de fotbal in perioada 1990-2006.
In acest dosar, procurorii vor sa stabileasca daca sumele trecute in contractele de transfer ale fotbalistilor, astfel cum au fost inregistrate la federatii sau cluburi, sunt aceleasi cu cele de la cluburile straine.
Astfel, au fost cerute informatii din tarile in care jucatori ca Adrian Mutu si altii s-au transferat. DNA s-a autosesizat in martie 2006, in urma unui raport al ANAF. Acesta estima un prejudiciu de mai multe milioane de euro care ar fi rezultat din transferurile unor fotbalisti la echipe din strainatate. (Bogdan GALCA)
Foto: Mediafax Toni Dobos, cercetat pentru evaziune
Fostul presedinte al clubului Politehnica AEK Timisoara, Anton Dobos, este cercetat pentru evaziune fiscala, fiind acuzat ca ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat de 1,3 milioane de lei. Parchetul Judecatoriei Timisoara il acuza pe Dobos ca, "in calitate de asociat si presedinte al Clubului SC Politehnica AEK Timisoara a semnat contracte de transfer de jucatori, contracte cu alte societati sportive, ordine de plata, dar nu a luat masuri pentru inregistrarea societatii si functionarea acesteia conform legii". In acelasi dosar, este cercetat si fostul contabil sef Paul Petre Rasnoveanu. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.