Pe motiv ca avea ceva mai bun de facut -dupa cum au afirmat surse oficiale - presedintele american a iesit din aula unde se desfasoara lucrarile Adunarii Generale a Natiunilor Unite, nefiind prezent la discursul liderului de la Teheran. In schimb, Ah
Pe motiv ca avea ceva mai bun de facut -dupa cum au afirmat surse oficiale - presedintele american a iesit din aula unde se desfasoara lucrarile Adunarii Generale a Natiunilor Unite, nefiind prezent la discursul liderului de la Teheran. In schimb, Ahmadinejad a ascultat speech-ul liderului american, in care a existat doar o scurta referire la Iran, stat considerat de Washington drept inamicul numarul 1. Pentru cei prezenti, surprinzator a fost faptul ca, in discursul sau, Bush nu a vorbit nici despre programul nuclear al Iranului, nici despre faptul ca aceasta tara ar sponsoriza terorismul sau ar ajuta insurgentii din Irak. De altfel, Bush nu a suflat nici un cuvant despre Irak. Nu doar reprezentantii Statelor Unite au preferat sa absenteze de la discursul lui Ahmadinejad, ci si cei ai Israelului. In discursul sau de 40 de minute, presedintele iranian a atacat mai multe aspecte ale politicii americane, acuzand SUA, pe care le-a numit "putere mare" sau "putere aroganta" ca violeaza drepturile omului. "Din pacate, drepturile omului sunt pe larg violate de anumite puteri, in particular de cele care pretind ca sunt aparatorii lor exclusivi", a spus Ahmadinejad, intr-o aluzie transparenta la SUA. Tot cu trimitere directa la Washington si UE, liderul de la Teheran a spus ca Iranul nu tine cont de "dictate nelegitime si politic motivate ale puterilor arogante" in ceea ce priveste programul sau nuclear. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.