La Dinamo e liniste! Dupa o furtuna de doua zile, declansata de fani, prin amenintarea jucatorilor, si continuata de fotbalisti, prin anunturi legate de eventuale plecari, cele doua parti au batut palma marti seara, dupa o intalnire moderata de presedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, care considera ca discutiile au fost benefice, iar conflictul a fost aplanat.
"Sunt multe lucruri pe care suporterii le stiu din surse anonime si, din lipsa de comunicare, s-a ajuns la niste perceptii ireale. Am concluzionat ca modul de manifestare de la meciul cu <<U>> Cluj nu este specific. Trebuie sa fie un raport nu doar sentimental, ci si unul care sa aiba la baza un respect reciproc. Trebuie sa avem astfel de intalniri periodice. Putem sa ne gestionam insuccesele fara sa recurgem la mesaje agresive. Avem nevoie de unitate pentru un singur interes comun: Dinamo! Impartasim o stare comuna si nu beneficii din legatura cu Dinamo", a spus Badea. Atacantul Claudiu Niculescu, care a participat la intalnirea cu suporterii, este convins ca lucrurile au revenit pe un fagas normal. "A fost o discutie civilizata in care si noi si ei am inteles ce ne dorim unii de la altii. Speram ca ei sa fie aceiasi suporteri de anul trecut, iar noi, aceeasi echipa din sezonul trecut. Am trecut peste aceste divergente. Suntem convinsi ca am avut o perioada mai slaba, dar cu ajutorul lor speram sa trecem peste acest moment dificil", a spus Niculescu. Liderul suporterilor dinamovisti din Peluza "Catalin Haldan", Elias Bucurica, considera ca numai rezultatele pot face uitate problemele de la Dinamo. "Toti am acceptat ca este un moment dificil. Conjunctura in care s-a ajuns aici nu mai conteaza. Este foarte important ce vom face in continuare. Suporterii nu depind financiar de Dinamo. Numai jocul si rezultatele pot face uitate toate aceste probleme. Vom fi alaturi de echipa in deplasarile urmatoare, in Cupa cu Progresul, la Cluj si, mai ales, in Suedia", a spus Bucurica. La meciul cu "U" Cluj de duminica, fanii dinamovisti au afisat mai multe bannere in care ii acuzau pe jucatori si pe conducatori pentru rezultatele slabe si de faptul ca ar fi primit bani de la Gigi Becali. In urma incidentelor, Lobont, St. Radu, Moti, C. Munteanu, Margaritescu, Cl. Niculescu si Danciulescu au afirmat ca vor pleca in iarna daca suporterii continua sa-i conteste pe jucatori.
Borcea ii apara pe jucatori
Directorul general al lui Dinamo a declarat la "Sport.ro" ca fundasul Stefan Radu nu poate fi numit mercenar de catre suporteri, in conditiile in care castiga 20.000 de euro pe sezon in loc de 1,5 milioane cat avea oferta. "Nu poti sa-l numesti mercenar cand el are 20.000 la Dinamo si putea castiga 1,5 milioane de euro! Lobont castiga 200.000 la Dinamo si putea castiga 2 milioane in alta parte. Lobont a venit de la 850.000 la un salariu mult, mult mai mic la Dinamo. Pentru el am avut doua oferte extraordinare din punct de vedere financiar, atat pentru el cat si pentru noi. A ramas sa apere pentru Dinamo, chiar si dupa acea necalificare cu Lazio. Pe Niculescu de vreo cinci ani il mint, pleci la anul, pleci la anul! In vara mi-a spus: <<Nasule, fac si eu 31 de ani si nu poti sa ma lasi acum in Liga Campionilor!>>. Pe Danciulescu tot datorita suporterilor l-am intors de pe aeroport. Pentru Moti si Radu am avut oferte. E incredibil sa numesti mercenari niste jucatori care au preferat sa joace pentru Dinamo, sa ramana la Dinamo, desi puteau castiga poate de 20 de ori mai mult", a spus Borcea. "Suporterii lui Dinamo sunt foarte pretentiosi si au ramas prea radicali. Gigi Becali a aruncat in echipele concurente. Singurii care au muscat au fost suporterii nostri. Gigi Becali nu a cautat decat sa creeze tensiune la Dinamo. Am pierdut puncte, am schimbat antrenorul", a completat Borcea, care a mentionat ca Zenga nu va pleca de la echipa in cazul in care Dinamo nu va reusi sa se califice in grupele Cupei UEFA. (MIG)