Controversele asupra eficientei vaccinului antigripal la batrani sunt amplificate de un nou studiu, care arata ca nu existe prea multe dovezi in legatura cu faptul ca vaccinul previne decesul cauzat de gripa. Discutiile ar putea influenta atat trata
Controversele asupra eficientei vaccinului antigripal la batrani sunt amplificate de un nou studiu, care arata ca nu existe prea multe dovezi in legatura cu faptul ca vaccinul previne decesul cauzat de gripa. Discutiile ar putea influenta atat tratamentul persoanelor in varsta impotriva gripei, cat si distributia vaccinelor antigripale. Managementul epidemiei de gripa este dificil, pentru ca intotdeauna vor exista mai multi oameni decat vaccinuri, iar acestea trebuie sa fie folosite in cel eficient mod. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a directionat eforturile de vaccinare catre persoanele care prezinta riscul cel mai ridicat, atat in ceea ce priveste imbolnavirea, cat si consecintele gripei. Este vorba despre cei cu diverse afectiuni, copii si batrani. Numai ca multe studii au evidentiat faptul ca vaccinurile reduc mortalitatea cauzata de gripa din randul batranilor peste 65 de ani numai intr-o proportie de 50 la suta. Cercetatorii atrag atentia ca procentul real este chiar mai mic. “Nu spunem ca batranii nu ar trebui vaccinati, spunem doar ca nu avem destule probe in momentul de fata pentru a sti care este efectul real al vaccinului”, a expl icat Lisa Jackson, de la Centrul de Cercetari in domeniul Sanatatii din Seattle, SUA. Cercetatorii spun ca vaccinarea trebuie sa fie continuata, dar in acelasi timp, trebuie sa se gaseasca alte terapii mai eficace, sau, eventual, sa se schimbe tipul de vaccin sau sa se mareasca doza.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.