Vaccinul care este administrat anual impotriva gripei nu este eficace in prevenirea unui eventual deces in randul persoanelor in varsta, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani si publicat in revista medicala The Lancet, transmite Reu
Vaccinul care este administrat anual impotriva gripei nu este eficace in prevenirea unui eventual deces in randul persoanelor in varsta, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani si publicat in revista medicala The Lancet, transmite Reuters.
Niciun studiu efectuat pana acum nu a demonstrat faptul ca vaccinul antigripal ar putea preveni decesul provocat de gripa in randul persoanelor cu varste peste 65 de ani.
Argumentele utilizate pentru a contrazice aceasta idee se bazeaza pe date incomplete, potrivit cercetatorilor de la Universitatea George Washington.
"Trebuie sa gasim metode mai bune de a calcula beneficiile reale" (ale vaccinului n.r.), a declarat profesorul Lone Simonsen, coordonatorul studiului.
Cercetatorul a indicat ca exista foarte multe probe care indica faptul ca persoanele in varsta beneficiaza mai putin de calitatile vaccinului pentru ca sistemul lor imunitar este mai scazut.
Simonsen a declarat ca persoanele in varsta ar trebui sa continue sa-si administreze anual vaccinul pentru ca, desi medicamentul nu poate preveni complet boala, o poate face mai putin grava. In acelasi timp, spune cercetatorul, oficialii din domeniul sanatatii ar trebui sa gaseasca o modalitate de a preveni cele aproximativ 36.000 de decese provocate de gripa care sunt inregistrate anual numai in Statele Unite. In fiecare an, centrele de control si de prevenire a bolilor din Statele Unite lanseaza cate o noua campanie in care se vorbeste despre necesitatea administrarii vaccinului antigripal dand ca argument cele aproximativ 200.000 de cazuri de persoane internate cu aceasta boala.
Decesele din cauza gripei se inregistreaza mai ales in randul persoanelolor cu varste de peste 65 de ani, dar si in randul copiilor.
Cercetatorul a indicat ca trebuie sa se ia masuri mai drastice pentru a preveni raspandirea gripei, recomandand un sistem mai bun de vaccinare in randul lucratorilor din domeniul sanatatii publice, dar si al copiilor din scoli.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.