Franta afirma ca ii ramane o cinste deosebita de a consimti liber la toate jertfele ce i se impun in fata angajamentelor diplomatice pe care le-a luat cu diferite state europene. Nu va inceta sa desfasoare o manifestare de curaj si isi asuma toate pr
Franta afirma ca ii ramane o cinste deosebita de a consimti liber la toate jertfele ce i se impun in fata angajamentelor diplomatice pe care le-a luat cu diferite state europene. Nu va inceta sa desfasoare o manifestare de curaj si isi asuma toate privatiunile pe plan national pentru apararea si renasterea tarii. Aceasta este cazul cand innauntru ca si in afara se ridica uneori critici nejustificate, cata vreme putine natiuni exista pe lume care sa fi suferit asemenea incerari si sa fie gata sa sara in ajutorul altor tari. Acestea sunt fara indoiala principalele directive si conceptii ale guvernului francez fata de gravele evenimente politice petrecute cu ceva timp in urma in Cehoslovacia. Trebuie sa amintim aici cuvintele presedintelui Daladier:
" In aceste ceasuri grele, Franta trebuie salvata, adica nu numai un vast teritoriu, orase campuri, un mare imperiu colonial, dar mai ales un suflet, un ideal, o gandire, o conceptie de viata omeneasca, pe care efortul si munca veacurilor au faurit-o cu incetul. Trebuie sa facem fata evenimentelor cu sange rece si cu curaj. Cred in taria Frantei...".
ZIUA, 26 septembrie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.