Scandalul starnit de Mugur Ciuvica are si o continuare! Mai intai liderul GIP a dat publicitatii documente care, se pare, ar demonstra o monitorizare a SRI indreptata impotriva PNL in general si a Noricai Nicolai in speta, privind discutii ale acest
Scandalul starnit de Mugur Ciuvica are si o continuare! Mai intai liderul GIP a dat publicitatii documente care, se pare, ar demonstra o monitorizare a SRI indreptata impotriva PNL in general si a Noricai Nicolai in speta, privind discutii ale acesteia despre formarea unui pol de centru liberal in Republica Moldova. Ulterior, pe surse, a aparut o informatie conform careia un alt lider PNL ar fi fost monitorizat de catre SRI deoarece a avut intalniri cu un parlamentar rus, iar discutiile dintre cei doi ar fi putut sa constituie un pericol la adresa sigurantei nationale a Romaniei. O delegatie a PNL a incheiat, anul trecut, in septembrie, un protocol cu un partid moldovenesc, care ulterior s-a aliat cu partidul lui Putin.

Grupul de evidenta al SRI, unitatea ofiterilor acoperiti, a intervenit in legatura cu un lider al PNL si un politician din Rusia care au avut intalniri „de interes operativ“ pentru serviciile de informatii romane, au declarat, in urma cu doua zile, surse parlamentare, citate de Mediafax. Potrivit surselor, unul dintre membrii conducerii PNL s-ar fi intalnit in Rusia si la Chisinau cu un politician rus. & bdquo;Se pare ca in cadrul acelor intalniri ar fi fost abordate si discutii politice, inclusiv tema crearii unei posibile relatii intre liberali si un partid din Rusia. Intalnirile au avut, insa, interes operativ si pentru serviciile secrete romane. Respectivul lider liberal nu este Norica Nicolai, desi este si el parlamentar“, au precizat aceleasi surse. Acestea au aratat ca serviciile secrete au fost nevoite sa intervina in acest caz, singura lor posibilitate de a actiona informativ-operativ fiind, se pare, prin intermediul „Grupului de evidenta“, unitatea SRI din care fac parte ofiterii acoperiti. Sursele au mai completat ca Grupul de evidenta nu era abilitat sa intervina intr-un astfel de caz, dar ca exista posibilitatea ca actiunea serviciilor secrete sa fi fost comuna SRI-SIE. Potrivit surselor citate, directorul SRI a informat atat seful Guvernului, cat si presedintele Romaniei asupra intalnirilor initiate de liberalul in cauza. Informarea data de SRI era motivata de nevoia de protejare a intereselor nationale de securitate ale Romaniei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.