Dupa ce, in urma cu opt ani, a jucat un rol episodic in culisele de budoar ale politicii romanesti, actrita Rona Hartner a ales sa se refugieze definitiv la Paris. Disparitia sa de pe plaiurile mioritice a determinat o oarecare persecutie mediatica,
Dupa ce, in urma cu opt ani, a jucat un rol episodic in culisele de budoar ale politicii romanesti, actrita Rona Hartner a ales sa se refugieze definitiv la Paris. Disparitia sa de pe plaiurile mioritice a determinat o oarecare persecutie mediatica, succesele sale in lumea filmului fiind trecute sub tacere, iar invitatiile la marile festivaluri organizate in Romania incepand sa curga doar din acest an. Dupa participarea la Festivalul International de Film Transilvania, care a avut loc la Cluj-Napoca in luna iunie, artista, insarcinata, a onorat si invitatia de a fi prezenta la prima editie a International Romani Art Festival, care s-a organizat, recent, la Timisoara.

- Opinia publica romaneasca a fost scandalizata, la inceputul anului 1999, de o pretinsa relatie amoroasa pe care ati fi avut-o cu presedintele tarii, Emil Constantinescu. Acel episod, supermediatizat, si-a pus in vreun fel amprenta asupra carierei dumneavoastre ulterioare?

- Nu am nici un dubiu, sunt sigura ca acel scandal m-a costat cativa ani de cariera. Filmele mele nu au mai fost prezentate in cinematografe, de parca as fi fost pericol public , iar muzica mea - nici atat... Cariera mea in Romania a avut, pana in 1999, o cu totul alta traiectorie decat cea de dupa acel scandal. Imaginea mea a avut de suferit, pentru ca eram perceputa ca o scandalagioaica politica, insa mai frustrant decat pentru mine a fost pentru parintii mei...

- De ce spuneti ca acel scandal v-a costat cativa ani de cariera, in conditiile in care si dupa 1999, in Franta, ati fost distribuita, in continuare, in filme de lungmetraj sau in spectacole de teatru?

- Este adevarat, insa in Romania nu am mai fost invitata sa joc de zece ani. Numele Rona Hartner a fost sters din agendele regizorilor de film, a directorilor de teatre si a organizatorilor de manifestari culturale. Acest lucru ma doare, intrucat eu sunt romanca, chiar daca la Paris sunt considerata de public si de critici o nebunatica fara de tara.

- Pe scena si pe platourile de filmare ati ales sa reprezentati etnia rroma. O faceti cu succes, de aceea la nivelul opiniei publice exista perceptia ca faceti parte dintr-o familie de rromi. Care este adevarul?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.