Compania Rolls Royce intentioneaza sa produca, in Romania, componente pentru industria navala, avand in acest sens discutii cu ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, cu fabricanti de echipamente si componente in domeniu, precum si cu r
Compania Rolls Royce intentioneaza sa produca, in Romania, componente pentru industria navala, avand in acest sens discutii cu ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, cu fabricanti de echipamente si componente in domeniu, precum si cu reprezentantii principalelor santiere navale. O delegatie Rolls Royce, condusa de Roger Tooke, responsabil pentru Europa Centrala si de Est pentru divizia navala a grupului, s-a aflat saptamana trecuta in Romania, unde reprezentantii companiei s-au intalnit, la 19 septembrie, cu Varujan Vosganian, si, ulterior, cu conducerea santierelor navale si a unor producatori de componente si echipamente pentru industria navala. "Oficialul Rolls Royce a prezentat ultimele noutati in domeniul naval, respectiv navele comerciale multifunctionale, si a transmis intentia companiei pe care o reprezinta de a fabrica componente in tara noastra", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului. "In a doua zi a vizitei in Romania, reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor - Directia Generala Politica Industriala si Competitivitate - au organizat, la sediul SC Damen Galati, o intalnire a delegatiei Rolls Royce cu reprezentanti ai principalelor santiere navale din Romania si, de asemenea, cu producatori de componente si echipamente pentru industria navala", se spune in comunicat. Potrivit Ministerului Economiei, discutiile pot fi urmate de o colaborare care se va putea concretiza nu doar in fabricarea de componente, ci si in realizarea de nave complete dupa proiecte Rolls Royce.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.