DNA-ul a devenit foarte interesat de lumea fotbalului. Fara indoiala ca procurorii vor avea front de lucru, in ultimii ani vorbindu-se extrem de mult de tot felul de afaceri dubioase.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a afirmat ca are informatii clare ca procurorii DNA au inceput sa ancheteze anumite transferuri de jucatori. Aceste tranzactii au adus celor care le-au intermediat, aici intra atat impresari, cat si presedinti, de doua ori mai multi bani decat au intrat in vistieria cluburilor. Pare dubios, dar de 17 ani cel mai important transfer efectuat din prima liga romaneasca este cel al lui Hagi de la Steaua la Real Madrid, efectuat in 1990, pentru 4 milioane de dolari. De atunci, in ciuda inflatiei, nici un club nu a declarat ca a vandut vreun jucator pe o suma mai mare.

Peste 25 de milioane de dolari au disparut
Sebastian Bodu, seful ANAF de acum 2 ani, a incercat sa faca lumina in aceasta increngatura de tranzactii. In cele din urma, statul a recuperat o suma importanta, 500 000 de euro, de la Gica Popescu, impozit pentru transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray.