Primaria Timis a anuntat ieri oficial ca suprafata Parcului Industrial si Tehnologic Timisoara (PITT) este ocupata integral. Potrivit presedintelui CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, valoarea investitiilor angajate de firme este de circa 28 milioane de
Primaria Timis a anuntat ieri oficial ca suprafata Parcului Industrial si Tehnologic Timisoara (PITT) este ocupata integral. Potrivit presedintelui CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, valoarea investitiilor angajate de firme este de circa 28 milioane de euro. Investitorii cei mai importanti in PITT sunt Willy Kreutz, cu aproximativ opt milioane de euro, Iorom Industry, cu peste cinci milioane de euro, si West Tipo International si Transatlantica, cu o investitie de peste doua milioane de euro.
"Termenul pentru ocuparea parcului, inaugurat in 2004, era de cinci ani. In mai putin de trei ani, parcul este ocupat suta la suta", a spus Ostaficiuc, citat de Mediafax.
Potrivit informatiilor postate pe site-ul oficial al PITT, Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Timis, in calitate de administrator al parcului industrial, avea fixat ca termen pentru ocuparea integrala a parcului sfarsitul acestui an. Ultimele doua suprafete disponibile au fost preluate in urma cu o luna de zile de producatorul elvetian de benzi transportoare Frei Fordertechnik, tipografia cu un capital romanesc West Tipo si firma Ena Group, din domeniul prelucrarii si al fasonarii sticlei plate.
Domeniile de activitate ale firmelor de pe platforma industriala sunt diverse, de la productia de piese auto, pana la productia de cofetarie si patiserie, fiind atat intreprinderi mici si mijlocii, cat si intreprinderi mari. "Restrictia esentiala este ca activitatea firmelor sa fie nepoluanta"Firmele care au inchiriat suprafete de teren in parcul industrial vor avea posibilitatea sa negocieze cumpararea loturilor cu CJ Timis dupa achitarea redeventei pentru o perioada de 13 ani. Şi daca respecta conditiile impuse de administratia judeteana. "Restrictia cea mai importanta este ca activitatea firmelor sa fie nepoluanta. Iar daca firmele vor dupa un anumit timp si daca respecta regulamentul impus de CJT, pot cumpara acel teren", a spus Ostaficiuc.
CJ Timis a aprobat anul trecut acordarea unui pachet de facilitati investitorilor, pe considerentul ca astfel vor veni in sprijinul dezvoltarii IMM-urilor. Printre aceste facilitati se numara exceptarea de la plata redeventei, pentru o perioada de maximum 24 luni, pana la operationalizarea investitiei; posibilitatea concesionarii partiale a unei parcele, daca se doreste o dezvoltare etapizata a afacerii, pe o perioada de maximum 3 ani, ca si posibilitatea vanzarii afacerii dupa o perioada de 7-10 ani de activitate de productie.Oferta PITT a constat in concesionarea a 25 de parcele cu dimensiuni cuprinse intre 950 mp si 8420 mp. Suprafata totala utila (concesionabila) este de 10,78 ha. In cadrul PITT exista si un pavilion administrativ cu 19 spatii pentru inchiriere, inclusiv sali de conferinta, protocol si seminare.
PTIT este proprietatea CJ Timis si consta intr-o suprafata de teren de cca. 18,37 ha, de tip „greenfield”, complet echipata cu facilitati de infrastructura industriala. Terenul a fost achizitionat de catre CJ, iar investitiile in infrastructura s-au ridicat la 3,7 milioane euro. Banii au provenit in parte din fonduri PHARE, dar si din fonduri locale si de la Fondul National pentru Dezvoltare Regionala. Preturile la care au fost realizate concesiunile variaza intre patru si cinci euro pentru un metru patrat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.