Traian Micu, individul care si-a omorat cu sange rece copilul in varsta de 13 ani, fosta sotie si pe tatal acesteia, s-a sinucis ieri noapte in celula sa din Penitenciarul cu Regim inchis Ploiesti. Varianta oficiala referitoare la acest ultim gest a
Traian Micu, individul care si-a omorat cu sange rece copilul in varsta de 13 ani, fosta sotie si pe tatal acesteia, s-a sinucis ieri noapte in celula sa din Penitenciarul cu Regim inchis Ploiesti. Varianta oficiala referitoare la acest ultim gest al „macelarului din Ploiesti“ este aceea ca Micu si-a taiat artera brahiala a cotului drept, folosindu-se de o lama de barbierit, el fiind gasit de un gardian care isi facea rondul de rutina. Cu toate acestea, conform surselor noastre, este posibil ca filmul acestei sinucideri sa fie putin diferit decat cel prezentat de autoritati. Sau cel putin cosmetizat. La momentul retinerii sale, in 2 septembrie, criminalul a declarat ca asteapta pedeapsa pe care o merita. Cuprins de remuscari, se pare ca nu a mai asteptat sa-l condamne Justitia si si-a dat singur sentinta capitala.

In data de 2 septembrie, Traian Micu a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova sub acuzatia de omor deosebit de grav. El se autodenuntase la politistii Sectiei 2 din Ploiesti, recunoscand faptul ca isi asasinase propriul fiu (Costin Catalin, care ar fi implinit 13 ani in ziua urmatoare crimei), pe fosta sa nevasta, Mia Micu, si pe tatal acesteia, Nicolae Dinu. In aceeasi zi, Tribunalul Ploiesti a emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile. Conform legii, pana la expirarea acestui termen, pentru a putea cere judecatorilor o noua prelungire a mandatului de arestare, procurorii erau obligati sa intreprinda o expertiza psihiatrica a criminalului. Singura institutie abilitata de lege in efectuarea unor astfel de expertize pentru persoane aflate in stare de detentie este Penitenciarul-Spital Jilava, din Bucuresti. In consecinta, Micu a fost transferat la Bucuresti, iar dupa efectuarea expertizei a fost dus la Penitenciarul Ploiesti, de unde ar fi trebuit sa fie incarcerat la arestul politiei in ziua urmatoare.

Filmul evenimentelor
Acest ultim transfer nu a mai avut loc pentru ca, in noaptea de 24 spre 25 septembrie, conform oficialitatilor, aproape de miezul noptii, Traian Micu s-a sinucis, taindu-si o artera de la mana dreapta. Se pare ca in intervalul 10-11 noaptea, Traian Micu a stat de vorba cu gardianul care era de serviciu pe palierul unde se afla si celula sa. Din cate am putut afla, discutia a avut drept subiect crimele ale caror autor a fost Micu. In jurul orei 11 noaptea, gardianul a pornit sa isi faca rondul la cele aproximativ 20 de celule aflate in sectorul sau. Micu i-ar fi spus acestuia ca ii este somn si ca intentioneaza sa se culce.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.