Ieri, Ambasada Romaniei la Oslo a gazduit vernisajul expozitiei de pictura al artistei de origine romana Calina Pandele Yttredal, stabilita in Norvegia din 1977. La vernisaj au fost invitati membrii  "Grupul Muzeului", unul dintre cele mai prest
Ieri, Ambasada Romaniei la Oslo a gazduit vernisajul expozitiei de pictura al artistei de origine romana Calina Pandele Yttredal, stabilita in Norvegia din 1977. La vernisaj au fost invitati membrii "Grupul Muzeului", unul dintre cele mai prestigioase si exclusiviste cluburi internationale din Oslo.
Calina Pandele Yttredal, care a expus in urma cu cativa ani si in Romania, in Rotonda Galeriei Artexpo (de la Teatrul National Bucuresti) foloseste tehnici si materiale diverse gratie carora lumina si culoarea sunt puse magistral in evidenta.
Lucrarile pictoritei ce imbina stralucit traditia si modernismul sunt secondate de un montaj video de culoare si lumina, sugerand frumusetea peisajelor romanesti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.