„Dumnezeu a stiut ca merita mai mult si nu l-a mai lasat sa traiasca printre noi. Dumnezeu l-a ales pe el, pentru loialitate, credinta si talent, negasindu-i loc pe aceasta lume“

Soldatul Ioan Grosaru, in varsta de 35 de ani,
„Dumnezeu a stiut ca merita mai mult si nu l-a mai lasat sa traiasca printre noi. Dumnezeu l-a ales pe el, pentru loialitate, credinta si talent, negasindu-i loc pe aceasta lume“

Soldatul Ioan Grosaru, in varsta de 35 de ani, mort in urma unei explozii in sudul Irakului, a plecat la cele vesnice. Oameni simpli, politicieni, comandanti ai Armatei Romane, preoti, ziaristi, toti au fost prezenti la inmormantarea ce a avut loc ieri in satul Paiseni din judetul Suceava, localitatea natala a eroului. Desi nu l-au cunoscut, foarte multi dintre ei au varsat macar o lacrima pentru el.

In ceea ce priveste familia, durerea este greu de exprimat in cuvinte. Sfasiata de durere, mama soldatului Grosaru (avansat post-mortem de la gradul de caporal la cel de sublocotenent) nu schita nici un gest. Statea cu mainile incrucisate la piept si privea la armata de oameni care venise sa-si ia ramas bun de la fiul ei. „Nu mai are saraca putere sa planga. Este al doilea copil pe care-l ingroapa... si primul, tot in armata“, sopteau femeile din sat prezente la inmormantare. Ul itele satului devenisera neincapatoare pentru sutele de oameni care veneau cu mic, cu mare spre lacasul de cult. Multimea s-a asezat de-o parte si de alta a sicriului. incadrat de patru dintre militarii Garzii de Onoare. Cu lumanarile aprinse in maini, satenii s-au apropiat, rand pe rand, de sicriu si s-au inchinat. La ora 12 si cateva minute a inceput slujba religioasa, oficiata de un sobor de 12 preoti ai Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Strigatele de durere nu au putut fi acoperite de clopote
Colegii din Irak au trimis la Suceava cateva cuvinte emotionante. „Dumnezeu a stiut ca merita mai mult si nu l-a mai lasat sa traiasca printre noi. Dumnezeu l-a ales pe el, pentru loialitate, credinta si talent, negasindu-i loc pe aceasta lume“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.