Electrica isi mentine intentia de a participa la constructia reactoarelor 3 si 4 Cernavoda, dupa amanarea procesului de selectie a investitorilor de anul trecut, iar in privinta producerii de energie hidro compania analizeaza posibilitatea achizition
Electrica isi mentine intentia de a participa la constructia reactoarelor 3 si 4 Cernavoda, dupa amanarea procesului de selectie a investitorilor de anul trecut, iar in privinta producerii de energie hidro compania analizeaza posibilitatea achizitionarii de microhidrocentrale.
Electrica a participat si la selectia realizata anul trecut pentru cele doua reactoare, calificandu-se alaturi de alte 12 companii si consortii, insa selectia investitorilor a fost reluata, intrucat procesul fusese demarat in lipsa unei Hotarari de Guvern care sa il legifereze.
"Electrica este interesata sa participe la constructia unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda si va depune in perioada urmatoare o oferta in acest sens", a declarat, ieri, pentru NewsIn, directorul general al Electrica, Corneliu Stan.
In ceea ce priveste microhidrocentralele, Stan a afirmat ca Electrica va achizitiona caietul de sarcini si, in functie de gradul de fezabilitate, va lua o hotarare in privinta achitiziei de astfel de capacitati.
De asemenea, acesta a aratat ca societatea pe care o conduce are in vedere investitii in energia electrica produsa din resurse regenerabile, in special din surse eoliene. "Pentru inceput, avem in vedere capacitati de producere a energiei eoliene de 50 MW, insa realizarea acestora ar putea dura doi ani, doi ani si jumatate, intrucat doar studiile dureaza un an, dupa care stai la rand sa astepti echipamentele", a explicat Stan. Potrivit acestuia, investitiile pentru capacitatile de producere a energiei din surse eoliene s-ar putea situa in jurul valorii de 1,2 - 1,3 milioane de euro pe MW. De asemenea, Stan a spus ca Electrica are in vedere si productia de energie din biomasa, fara a detalia acest subiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.