La Tribunalul Iasi a avut loc primul termen de judecata intr-un dosar inedit de coruptie. Mai multi angajati din cadrul Primariei Suceava, de la Garda Financiara si de la cateva firme au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie din cauza un
La Tribunalul Iasi a avut loc primul termen de judecata intr-un dosar inedit de coruptie. Mai multi angajati din cadrul Primariei Suceava, de la Garda Financiara si de la cateva firme au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie din cauza unor... napolitane. Este vorba de incheierea unor contracte, pe bani publici, intre oficiali ai primariei si patroana unor firme producatoare, printre altele, de produse de patiserie. Se incheia contractul, firma livra doar actele de receptie si primire- predare, cei de la primarie semnau ca au primit marfa, dar nu primeau nimic. Facturile se plateau rapid din bani publici apoi erau impartiti si toata lumea era fericita.

Procurorii au descoperit ca intr-un an si doua luni, la Primaria Suceava, s-au mancat, prin birouri, nu mai putin de 23,2 tone de napolitane! Un calcul arata ca este vorba de 50 de kilograme pe zi de persoana, ceea ce este imposibil. Alaturi de aceste napolitane, in aceeasi perioada, s-au mancat, conform actelor contabile intocmite si aflate in posesia primariei, 12.400 de strudele si placinte cu mere, 4.500 cutii cu alune si 5.300 pungi de cafea. Anchetatorii au decis ca firma care ar fi livrat toata aceasta cantitate de produse sa fie judecata la Iasi pentru dare de mita si evaziune fiscala. Seful Serviciului Administrativ al Primariei Suceava, Constantin Bata, este judecat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la inselaciune. Primaria a fost prejudiciata de 370 mii RON, deoarece, desigur, aceste produse nu ar fi fost, de fapt, mancate de nimeni, cel putin nu in cantitatea enorma mentionata. A mai fost trimis in judecata si Neculai Bujor(foto medalion), directorul Directiei Economice din Primaria Suceava, pentru luare de mita si abuz in serviciu, fiind suspectat ca ar fi luat mita de la Tamara Chiribuca. Aceasta este patroana care ar fi produs, probabil doar in acte, „muntii“ de napolitane, strudele si placinte. „In perioada 2001 - iunie 2004, cu intermitente de cateva luni, intr-o perioada totala de 14 luni, Primaria Suceava a beneficiat de produse de patiserie folosite pentru consum intern. Inculpatul Neculai Bujor a primit de la inculpata Tamara Chiribuca mita de peste 100 mii RON.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.