Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a autorizat ieri inregistrarea instrumentului derivat BET-FI Index Futures, care a fost construit pe activul suport al indicelui BET-FI, a informat un comunicat transmis de CNVM. Noul instrument financiar va fi
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a autorizat ieri inregistrarea instrumentului derivat BET-FI Index Futures, care a fost construit pe activul suport al indicelui BET-FI, a informat un comunicat transmis de CNVM. Noul instrument financiar va fi tranzactionat pe piata reglementata la termen, administrata de Bursa (Piata Derivatelor).
Conform reglementarilor in vigoare, instrumentele financiare derivate ce se tranzactioneaza pe o piata reglementata administrata de un operator de piata trebuie sa fie inregistrate la CNVM, dovada realizandu-se in baza certificatului de inregistrare eliberat de autoritatea pietei de capital, se arata in comunicat. BVB a depus solicitarea pentru autorizarea acestui instrument la inceputul lunii septembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.