Comunitatile de etnie rroma din comunele covasnene si harghitene isi asigura hrana cea de toate zilele furand de pe ogoarele consatenilor. Acestia umbla in cete, bine inarmati cu furci si cu coase.

Vai de capul acelui proprietar care are
Comunitatile de etnie rroma din comunele covasnene si harghitene isi asigura hrana cea de toate zilele furand de pe ogoarele consatenilor. Acestia umbla in cete, bine inarmati cu furci si cu coase.

Vai de capul acelui proprietar care are curajul sa incerce sa-si apere proprietatea. Se duc la furat ziua in amiaza mare si continua sa „lucreze“ nestingheriti chiar si daca il zaresc venind pe proprietarul terenului pe care tocmai se afla.

Autoritatile sunt neputincioase
Putini sunt la numar cei care indraznesc sa depuna plangere la politie, stiind ca etnia rromilor este extrem de razbunatoare, ca acestia umbla intotdeauna in haita si ca nu se tem nici de lege si nici de Dumnezeu. „Nu are sens sa depunem plangere impotriva tiganilor, autoritatile sunt neputincioase in ceea ce ii priveste! Chiar daca ii reclamam, nu foloseste la nimic, tiganii sunt chemati la postul de Politie, li se aplica o amenda, pe care de regula nu o platesc, iar daca li se intocmeste dosar si ajung in instanta, oricum nu patesc nimic. Sunt lasati sa plece, liberi ca pasarea cerului. Amenda data, de obicei, nu se ridica nici la valoarea pagubelor produse, iar tiganii ne rad in fata si continua nestingheriti sa fure. Ba, mai mult, ne si ameninta cu moartea. Legile sunt in favoarea lor“, ne-a declarat un localnic din comuna harghiteana Ciucsangeorgiu.

'Vom ajunge ca la Apata>>
Primarul comunei Valcele, Dumitru Marinescu, ne-a vorbit despre problemele acute provocate de rromi si conflictele la care se ajunge din cauza acestora. „Furturile rromilor au ajuns la proportii incredibile, iar politia nu intervine.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.