Jaful padurilor a luat din nou amploare, odata cu apropierea iernii. Autoritatile se dovedesc neputincioase, cu atat mai mult, cu cat in spatele infractorilor care comit adevarate crime impotriva padurilor se afla persoane foarte puternice, de regul
Jaful padurilor a luat din nou amploare, odata cu apropierea iernii. Autoritatile se dovedesc neputincioase, cu atat mai mult, cu cat in spatele infractorilor care comit adevarate crime impotriva padurilor se afla persoane foarte puternice, de regula politicieni. Angajatii directiilor silvice fac din ce in ce mai greu fata acestor adevarate carteluri criminale. Nici judetul Harghita nu face exceptie. Aici, chiar si viata padurarilor este in pericol.

De altfel, in judetul Harghita, circa 30-35% din populatie traieste din exploatarea si vanzarea materialului lemnos, legal sau nu. Autoritatile se confrunta de ani buni cu fenomenul taierilor ilegale de material lemnos. Seful de paza din cadrul Directiei Silvice Harghita, ing.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.