Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, in cadrul unei sedinte extraordinare, desfasurate ieri, listarea la Bursa de Valori Bucuresti a actiunilor Fondului, a transmis NewsIn. De asemenea, in sedinta a fost votata situatia patrimoniului FP la 31
Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, in cadrul unei sedinte extraordinare, desfasurate ieri, listarea la Bursa de Valori Bucuresti a actiunilor Fondului, a transmis NewsIn. De asemenea, in sedinta a fost votata situatia patrimoniului FP la 31 decembrie 2006, s-a ratificat decizia consiliului de supraveghere privind deschiderea unui punct de lucru in Bucharest Financial Plaza si desfiintarea celorlalte puncte de lucru. Alexandru Paunescu a fost imputernicit in calitate de presedinte al consiliului de supraveghere pentru a semna in numele actionarilor hotararile adunarii. Organizatorii primei sedinte de ieri a actionarilor Fondului Proprietatea au pregatit masuri stricte de securitate, in care au fost mobilizati politisti, jandarmi, pompieri si o firma privata de protectie si paza, a transmis NewsIn. De organizarea interna a sedintei s-a ocupat o firma germana. Fiecare actionar a fost validat pe baza unui document de identitate si a primit o carte de vot numerotata. Presedintele fondului, Alexandru Paunescu, a declarat ca se asteapta ca fondul sa fie listat la Bursa de Valori Bucuresti in iunie 2008, in cazul in care nu vor aparea intarzieri cauzate de schimbarile politice, a mai informat sursa citata. Conversia din actiuni in bani lichizi se face de catre Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Dupa listarea fondului la BVB, actiunile vor putea fi vandute de proprietari pe piata bursiera. "Fondul Proprietatea isi incepe astazi (n.r. - ieri) existenta in forma sa institutionalizata. Dupa AGA, vom proceda la acordarea dividendelor. Daca dividendele Fondului nu vor fi suficiente pentru acordarea despagubirilor, vom avea in vedere suplimentarea acestor fonduri", a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, citat de NewsIn.
Fondul Proprietatea detine 15% din capitalul social al Transgaz si vrea sa-si majoreze participatia, pentru a-si pastra detinerea in urma listarii acesteia la BVB si 13,5% din Transelectrica, a mai spus Paunescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.